DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Yoğurtlu Tarifler

Yoğurtlu Tarifler

Cacık Tarifi

Cacık Tarifi

Salatalıkların kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine tuz ekleyin. İçim Yoğurt'u bir başka kapta iyice çırpın. Üzerine suyu ekleyip biraz daha çırpın. Karışımı salatalık rendesiyle karıştın. Sarımsakları üzerine tuz ekleyerek havanda dövün. Üzerine zeytinyağını ekleyerek karışımın üzerine gezdirin. En son kuru nane serpin. Afiyet olsun!

 
Peynirli Kırma Börek Tarifi

Peynirli Kırma Börek Tarifi

Bir kasede İçim Beyaz Peynir ve maydanozu karıştırın. Düz bir zemine yufkayı serin ve içine peynirli karışımdan koyun ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu aralıklarla kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börek tepsisini yağlayın. Kestiğiniz dilimleri tepsiye dizin. Geniş bir kasede sos için gerekli malzemeleri çırpın. Hazırladığınız sosu börek dilimlerinin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kırmızı acı biberle servis edin.Afiyet olsun!...

 
Etli Nohutlu Kroket Tarifi

Etli Nohutlu Kroket Tarifi

İçim Sütle ekmekleri ıslatın. Biraz bekledikten sonra ekmekleri iyice sıkın. Dana kıymasını bir kaba alıp ekmek, soğan, İçim Kaşar Peyniri, dolmalık fıstık, bir tutam tuz ve karabiberle karıştırın. Nohutları yumurta, bir tutam tuz, karabiber, taze nane ve maydanoz ile birlikte blender'dan geçirin. Karışımı kıymaya ilave edin. Pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun ve iki saat buzdolabında dinlendirin. Karışımı buzdolabından çıkarın. Yaklaşık 2 cm çapında ve 4 cm uzunluğunda küçük yuvarlaklar halin...

 
Yulaflı Çıtır Tavuk Tarifi

Yulaflı Çıtır Tavuk Tarifi

Fırını 230°C'de önceden ısıtın. Yulafları mikserde yarım dakika boyunca ufalayın. Bir kaba İçim Kaşar Peyniri rendesi, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk parçalarını streç filme sarın. Üzerlerine hafifçe vurarak etleri inceltin. Streç filmden çıkarın ve yağlayın. Hazırladığınız yulafa iyice bulayın. Yulaf karışımına buladığınız tavuk parçalarını yağlanmış tepsiye dizin. 200 dereceye getirdiğiniz fırında 20 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin. Yanında İçim Yoğurt ile birlikte sıcak...

 
Çılbır Tarifi

Çılbır Tarifi

2 litre suyu boşalttığınız derin bir tencereyi orta ateşte ısıtın. Sirkeyi ilave ederek kaynamaya bırakın.Suyun kaynamasına yakın ocağın ısısını düşürün. Tam kaynamamış üzerinde hafifi kabarcıklar oluşmuş seviyesini koruyun. İçine 1 yumurta kırın. Dilerseniz önce bir kaseye kırarak da suyun içine aktarabilirsiniz. Delikli bir geniş kaşık yardımıyla yumurtayı şeklini bozmadan hafifçe döndürün. 3-4 dakika pişirdiğiniz yumurtayı, kaşık yardımıyla sudan alın ve servis tabağına koyun. Aynı işlemi tüm yumurta...

 
Karidesli Baget Sandviç Tarifi

Karidesli Baget Sandviç Tarifi

Fırınınızı 180 derecede önceden ısıtın. Baget ekmekleri ikiye bölün ve içlerinin birazını alın. İç kısımlarına İçim Tereyağı sürün. İçim Tereyağ sürdüğünüz kısımları yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Ufak bir kabın içinde İçim Yoğurt, hardal ve acı sosu karıştırın. Bir kızartma tenceresinde karidesleri kızartabileceğiniz kadar sıvıyağı ısıtın. Orta boy bir kasede süt ve yumurtayı karıştırın. Bir başka kasede galeta unu, tuz, toz biber ve karabiberi karıştırın. Karid...

 
Yoğurtlu Izgara Kök Sebze Tarifi

Yoğurtlu Izgara Kök Sebze Tarifi

Kök sebzeleri iyice yıkayın. Dış yüzeylerini sert bir fırça yardımıyla temizleyin. Sebzeleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sebzeleri üzerine dizin. Sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Kabuklu sarımsak dişlerini bıçakla ezin. Taze kekik dallarını, bir tutam tuz ve karabiberi serpiştirin. 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında sebzelerin üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Sos için İçim Yoğurtları karıştırın ve iyice çırpın. Kalan ezilmiş s...

 
Cevizli Kabak Ruloları Tarifi

Cevizli Kabak Ruloları Tarifi

Kabağı ince dilimler uzunlamasına dilimler halinde kesin. Zeytinyağını tavada kızdırın ve kabakları iki tarafı da 1 dakika olacak kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın ve yağlarını süzdürün. Geniş bir kapta İçim Süzme Yoğurt, dövülmüş ceviz içi, bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı çörekotunu karıştırın. Kabak dilimlerinin kendinize doğru olan hazırladığınız karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Üzerlerine birer adet ceviz koyup keten tohumu serpiştirerek ve zeytinyağı gezdirerek servis edin....

 

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...