Ispanaklı İtalyan Omlet (Frittata) Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

3 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 adet soğan, doğranmış
1 adet kırmızı biber, çekirdekleri temizlenmiş, ince doğranmış
300 gr ıspanak, doğranmış
200 gr patates, haşlanmış ve dilimlenmiş
Tuz ve karabiber
8 adet yumurta, hafif çırpılmış
80 gr İçim Hellim Peyniri

Yapılışı

İçim Tereyağı’nı geniş bir tavada ısıtın. İçine soğan ve biberleri ekleyerek 6 dakika aralarda karıştırarak pişirin. Yumuşadığında ıspanak ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Tavaya yumurtaları kırın. Ispanak ve patatesle yavaşça karıştırarak tavaya eşit şekilde dağıtın. Üzerine rendelediğiniz İçim Hellim Peyniri serpin.

Sıcaklığı düşürüp spatula ile altından hareket ettirerek yaklaşık 7 dakika pişirin. Tavayı ocaktan alıp üzeri kızarana kadar fırında 1-2 dakika tutun. Omleti dilimleyerek sıcak servis edin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap