Sebzeli Karides Yahni Tarifi

Malzemeler

( 4 Kişilik )

500 gr ayıklanmamış orta boy karides
3 çorba kaşığı İçim Tereyağı
250 ml İçim Şef Krema
2 çorba kaşığı tuz
1 adet soğan, doğranmış
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı biber, doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
250 gr havuç, doğranmış
250 gr mantar, doğranmış
450 gr patates, orta boy küp doğranmış
2 litre su

Yapılışı

Büyük bir tencerede yağı orta ateşte ısıtın. Karidesleri ve bir çorba kaşığı tuzu ilave edin. Karidesler pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Karidesleri tencereden çıkarın ve soğumaya bırakın. Yeterince soğuduklarında karideslerin kabuklarını soyun ve kenara alın.

Soğan, kırmızı toz biber, paprika, kimyon ve bir çorba kaşığı tuzu tencereye ekleyin. Karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Acı sos, havuç, balkabağı, patates ve suyu tencereye ekleyin. Kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca ocağın derecesini düşürün. Tencerenin ağzını yarı kapalı duruma getirin ve patatesler yumuşayana kadar düşük ısıda yaklaşık 20 dakika daha pişirin.

Tencereyi ocaktan alın. İçim Şef Krema’yı iyice karıştırarak karışıma ekleyin. İçim Şef Krema karıştıktan sonra tekrar ocağın üzerine alın. 10 dakika daha pişirin. Karidesleri, kalan tuzu ilave edin.

Karidesler tekrar ısınana kadar yaklaşık 3 dakika ısıtmaya devam edin ve sıcak servis yapın.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap