DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Elmalı Milföy Tarifi

Elmalı Milföy Tarifi

Elmalı Milföy Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

8 adet milföy dilimi
1 adet yumurta sarısı
25 gr İçim Tereyağı
5 adet yeşil elma
80 gr toz şeker
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı toz tarçın
20 gr pudra şekeri

Yapılışı

Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Elmaların kabuklarını soyun. 2 cm kalınlığında dilimlere kesin. Bir kapta elma dilimlerini, şeker ve tuzu limon suyuyla iyice karıştırın ve elinizle hafifçe yoğurun. Sos tenceresine İçim Tereyağını koyun, tarçın dökün ve elma karışımını ilave edin. Düşük ateşte elmalar suyunu bırakıp, şeker eriyene kadar düzenli aralıklarla karıştırarak pişirin. Ateşi yükseltin ve sıvıyı çektirene kadar pişirin. Elmalar yumuşayıp pişmeye yaklaşınca ateşten alın ve ılınmaları için bekletin. Milföy hamurlarını 5 mm kalınlığında açın ve dikdörtgenlere kesin. Hazırladığınız elma içlerini hamurların içine doldurup düzgünce kapatın. Dilediğiniz kadar kat çıkabilirsiniz. Porsiyonları ikram edeceğiniz kişi sayısına göre bölüştürmeye özen gösterin. Milföy hamurlarının üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında altın rengi alana kadar 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız milföyleri oda sıcaklığında ılınmaya bırakın üzerine bolca pudra şekeri serperek servis edin.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...