Labne ile İmam Sarığı Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Krema:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
600 grm labne peynir

Üzerine:

100gr. bitter çikolata

Kenarlarına:

Hindistan cevizi Antep fıstığı

Yapılışı

Imam Sarıgı tatlısı hazırlamak için öncelikle yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.

Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz. Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kasık labne peynir krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp Hindistan cevizine buluyoruz.

Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz. Soğuduktan sonra imam sarığı tatlısı servise hazır.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap