İçim Labne Frambuazlı Cheesecake

Malzemeler

Tabanı İçin

2 paket tam buğdaylı bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Keki İçin

2 paket İçim Labne
1 büyük bardak (250 gr) toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 tatlı kaşığı un
1 tutam tuz
Yarım limon kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilin

Sosu İçin

200 gr frambuaz
1 tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı

1. Fırını 180 derecede altlı üstlü çalıştırın.
2. Tabanı için, 2 paket tam buğday unlu bisküviyi kalın tabanlı bir bardakla ezin ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ilave edin.
3. 3 dolu çorba kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve karışımı elinizle karıştırarak yoğurun.
4. 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirip kenarlarına İçim Tereyağ sürün. Üzerine bisküvi karışımını dökün ve bardakla bastırarak düzleştirin.
5. Kalıbı fırının orta rafına koyup 180 derecede 10 dakika pişirin.
6. Bu sırada geniş bir kasede 2 paket İçim Labne ile 1 büyük bardak 250 gr toz şekeri kaşık yardımıyla karıştırın.
7. Karışımın üzerine 2 çorba kaşığı süzme yoğurt, 3 tatlı kaşığı un, 1 tutam tuz, yarım limon kabuğu, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 paket vanilin ekleyin. Topak kalmayana kadar çok havalandırmadan tekrar karıştırın.
8. 2 yumurtayı ekleyip aynı şekilde karıştırmaya devam edin. Yumurtayı en son eklemek ve sadece karışana kadar karıştırmak oldukça önemli. Aksi halde kek fırında çatlayacaktır.
9. 10 dk fırında pişen cheesecake tabanı soğuduktan sonra içerisine hazırladığınız karışımı ilave edin ve bir bıçağı karışımın üzerinde gezdirerek hava kabarcıkları oluşmasını önleyin.
10. Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayıp derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi fırının alttan ikinci rafına alın ve fırının derecesini 150 dereceye düşürün.
11. Fırın tepsisinin yarısına kadar kaynar su koyup fırının kapağını kapatın ve 50 dakika pişirin.
12. 50 dakikanın sonunda fırının kapağını açmadan 45 dakika daha bekletin.
13. Bu sırada sosu için 200 gr donmuş frambuazı bir tencereye koyun ve üzerine 2 çorba kaşığı şeker ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyip frambuazlar ısınana kadar karıştırın.
14. Ayrı bir kasede 1 tatlı kaşığı nişastayı 4 çorba kaşığı su ile karıştırın.
15. Kaynayan karışıma nişastalı suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika pişirince sosunuz hazır. Bu sos reçelden daha az şekerli olduğu için meyvenin tadını çok daha bol ve güzelce alabileceksiniz.
16. Keki fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabına kaldırıp en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
17. Dinlenmiş ve soğumuş cheesecake in kenarlarından bir bıçakla geçerek kalıbından çıkartın ve servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerine frambuazlı sosunu döküp bir lokma da alınca değmeyin keyfinize.

İpucu: Labne ile toz şekeri çırparken elektrikli mikser kullanmamanızı öneririz, aksi takdirde fazla hava alıp kekin fırında çatlamasına yol açacaktır.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap