DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Pudingli Islak Kek Tarifi

Pudingli Islak Kek Tarifi

Pudingli Islak Kek Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

4 adet yumurta (oda sıcaklığında olsun )
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardagi un ( yumurtanın büyüklüğüne göre unun ölçüsü biraz degişebilir )
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Sosu icin
Yarim su bardağı toz seker
1 corba kaşığı kakao
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

Sekeri ve yumurtayı çırpma teli veya mikserle 5 dakika çırpın. Siviyag,sut,kakao,sekerli vanilin ve kabartma tozunu ilave edip iyice karistirin Unu havadan eleyerek ilave edin ve güzelce karıştırıp 26 cm çapındaki yağladığınız yuvarlak kek kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pisirin Kekiniz pişmeye baslamışken Sosu yapmaya başlayalım şeker,sıvı yağ,süt ve kakaoyu ekleyip 5 dakika çırpın. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın üstten her tarafına kürdan batırın ve hiç soğutmadan kakaolu sosu kekin üstüne dokun bir kaşık yardımıyla da kekin her tarafını iyice yayın, Bu arada kakaolu pudingi arkasında yazıldığı miktardan 1 çay bardağı eksik sütle pişirin ve Islak Kekin üzerine dökün buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin ve isteğe göre üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...