DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

labneli sakızlı muhallebi Tarifi

labneli sakızlı muhallebi Tarifi

labneli sakızlı muhallebi Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

1 tepeleme su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 adet damla sakızı
200 gr labne
1 paket hazır süt kreması
Üzeri için;
1 paket hazır meyveli sos

Yapılışı

Nişasta ve unu bir kaba aktarıp topaklanmaması için biraz sütle çırpın. Kalan sütü bir tencereye aktarıp tozşekeri de ekleyin. Çırpma teliyle karıştıraeak pişirin. Hazırladığınız unlu karışımı da yavaş yavaş ilave edin. Ilık hale gelince labne ve hazır süt kremasını da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar çırpın. Son olarak, vanilya ve damla sakızını da ekleyip tekrar karıştırın. Dörtgen bir borcama buzdolabı poşeti serin. Hazırladığınız hamuru borcama aktarıp buzdolabında bir gece bekletin. (tek kişilik kalıplarda da soğutabilirsiniz) Donan muhallebiyi ters çevirin. Hazır meyveli sosu, sıcak suyla, koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine gezdirin. Dövülmüş kakaolu bisküvi ya da cevizli kadayıf parçalarıyla servise sunun. Afiyet olsun...

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...