DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

C Vitamini Takviyesi!

C Vitamini Takviyesi!

Sodanıza katacağınız bir miktar limon suyu ile hem sodanızın gazını alır hem de vücudunuzun C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

 
Çilek Seçerken?

Çilek Seçerken?

Çilek seçerken fazla beklememiş olmasına dikkat etmelisiniz.Taze çilek, parlak kırmızı renktedir ve sapları koyu yeşil olur.

 
Tuzlu Su Gerçeği!

Tuzlu Su Gerçeği!

Sebzeleri tuzlu suda daha etkili ve çabuk temizleyebilirsiniz.

 
Pürüzsüz Krep Hamuru Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz Krep Hamuru Nasıl Yapılır?

Krep hamurunu hazırlarken un, süt ve bir tutam tuzu karıştırdıktan sonra en az 15 dakika dinlendirmelisiniz. Bu süreçte, undaki nişasta sıvıyı bünyesine çeker ve böylece hamur pürüzsüz bir kıvam alır.

 
Sebze Suyu Nasıl Saklanır?

Sebze Suyu Nasıl Saklanır?

Yemeklerinize ya da çorbalarınıza ekleyeceğiniz sebze suyunu küçük kaplarda veya buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda saklayabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

 
Meyve ve Sebzeleriniz Kararmasın!

Meyve ve Sebzeleriniz Kararmasın!

Tariflerinizi hazırlarken kullanacağınız sebze ve meyvelerin kararmasını önlemek için limon ile ovabilir ya da limonlu suda bir süre bekletebilirsiniz.

 
Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek için ne yapmalı?

Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek için ne yapmalı?

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için suyun içine bir çorba kaşığı sirke ekleyebilirsiniz.

 
Yeşilliklerin Tazeliği Nasıl Korunur?

Yeşilliklerin Tazeliği Nasıl Korunur?

Yeşilliklerinizi iyice yıkadıktan sonra saplarından su dolu bir kavanoza koyup buzdolabında sakladığınızda, tazelik süresinin daha da uzadığını göreceksiniz.

 
Soğan Gözlerinizi Yaşartmasın!

Soğan Gözlerinizi Yaşartmasın!

Soğanı su dolu bir kabın içinde veya akan suyun altında doğradığınızda gözleriniz yaşarmayacaktır. Ayrıca soğanı doğramadan yarım saat önce buzdolabında dinlendirdiğinizde de aynı sonucu alabilirsiniz.

 
Pasta Yaparken Meyveleriniz Taze Kalsın

Pasta Yaparken Meyveleriniz Taze Kalsın

Meyveli pasta yapacağınız zaman, meyveleri toz şekere bulayarak daha uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.

 
Peynir Dağılmadan Nasıl Kesilir?

Peynir Dağılmadan Nasıl Kesilir?

Peyniri kesmeden önce bıçağınızı soğuk suya tutarsanız, peynirinizi daha kolay dilimleyebilirsiniz.

 
Fırında Patates Tüyosu!

Fırında Patates Tüyosu!

Fırında patates yapmadan önce patateslerinizi 10-15 dakika haşladığınızda, güzel pişmiş ve leziz patatesler elde edebilirsiniz.

 
Daha Çok Portakal Suyu Nasıl Elde Edilir?

Daha Çok Portakal Suyu Nasıl Elde Edilir?

Portakal suyu sıkarken daha fazla meyve suyu elde etmek için, sıkma işlemini gerçekleştirmeden önce bir süre soğuk suda bekletmenizde fayda var.

 
Mantarlarınız Lezzetini Nasıl Kaybetmez?

Mantarlarınız Lezzetini Nasıl Kaybetmez?

Mantarlarınızın lezzetini kaybetmemesi için yıkamak yerine, ufak mantar fırçası veya bir bez ile bastırmadan, nazikçe silebilirsiniz.

 
Çikolata Sosunu Lezzetlendirme Yöntemi

Çikolata Sosunu Lezzetlendirme Yöntemi

Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve ilave ettiğinizde, tadının çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

 
Şerbet Kuralı

Şerbet Kuralı

Şerbetli tatlı hazırlarken; hamurunuz sıcaksa şerbetin soğuk, hamurunuz soğuksa şerbetin sıcak olması gerekir.

 
Çorbanızın Taşmasını Engelleyin!

Çorbanızın Taşmasını Engelleyin!

Çorbanızı pişirdiğiniz sırada içine bir adet buz parçası atarsanız, taşmasına engel olabilirsiniz.

 
Kek Hamuruna Yapışmayan Kaşıklar!

Kek Hamuruna Yapışmayan Kaşıklar!

Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığı öncelikle süte batırırsanız, hamurun kaşığa yapışmadığını göreceksiniz.

 
Yeşil Sebzelerinizin Vitaminlerini Koruyun

Yeşil Sebzelerinizin Vitaminlerini Koruyun

Salatalarda kullandığınız yeşil sebzeleri bıçakla kesmek yerine elinizle koparırsanız, vitaminlerinin ölmemesini sağlarsınız.

 
Havuçlarınız Pişince Rengini Kaybetmesin

Havuçlarınız Pişince Rengini Kaybetmesin

Yemek yaparken havuçların rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden alıp, birkaç dakika soğuk suya tutabilirsiniz.

 
Kekiniz Daha Çok Kabarsın!

Kekiniz Daha Çok Kabarsın!

Kekinizi pişirmeden önce kek kalıbında 20 dakika kadar dinlendirirseniz, kekinizin daha çok kabarmasını sağlarsınız.

 
Kavanoz Açmanın Kolay Yolları..

Kavanoz Açmanın Kolay Yolları..

Zor açılan kavanozunuzun altına birkaç kez vurduğunuzda daha kolay açıldığını göreceksiniz.

 
Soğuk Algınlığına Karşı Bal ve Zencefil İkilisi

Soğuk Algınlığına Karşı Bal ve Zencefil İkilisi

Soğuk algınlıklarına karşı direncinizi arttırmak için, bal ve zencefil ile harika bir Zencefilli Çay hazırlayabilirsiniz.

 
Eviniz Kızartma Kokmasın!

Eviniz Kızartma Kokmasın!

Yağınızın içine bir tutam maydanoz atarak, kızartma kokusunu önleyebilirsiniz.

 
Kolay Soyulan Domatesler

Kolay Soyulan Domatesler

Domateslerinizi kolay soyulması için 1 - 2 dakika sıcak suda bekletebilirsiniz.

 
Yoğun Nane Kokusu İçin

Yoğun Nane Kokusu İçin

Salatalarınız için doğradığınız taze nanelerinizin üzerine bir tutam şeker dökerek yoğun nane kokusu elde edebilirsiniz.

 
Yemekleriniz Taşmasın!

Yemekleriniz Taşmasın!

Sulu yemeklerinizi pişirirken taşmasını önlemek için tencerenizin kenarını zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz.

 
Pırıl Pırıl Çaydanlıklar İçin?

Pırıl Pırıl Çaydanlıklar İçin?

Çaydanlığınızı 15 dakika kadar içinde sirke ile kaynatırsanız, içinde biriken kireç tortusundan arındırabilirsiniz.

 
Makarnalarınız Daha Lezzetli Olsun

Makarnalarınız Daha Lezzetli Olsun

Makarnanızı haşlarken içine biraz süt katarsanız, çok daha lezzetli ve hafif olduğunu göreceksiniz.

 
Etleri Lezzetlendirme Yöntemi

Etleri Lezzetlendirme Yöntemi

Eti terbiye ettikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirirseniz, hem daha kolay pişmesini sağlar hem de lezzetini arttırmış olursunuz. Ayrıca eti terbiye ederken tuz koymayarak, etin sert ve kuru olmasını önleyebilirsiniz.

 
Alüminyum kapların kararm...

Alüminyum kapların kararm...

Alüminyum kapların kararmasını önlemek için kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın.Hepsi pırıl pırıl olacaktır.

 
Bulaşık makinesinin çatal...

Bulaşık makinesinin çatal...

Bulaşık makinesinin çatal,kaşık ve bıçaklarınızı karartmasını önlemek için makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere olmak üzere çamaşır suyu koyun. Böylece çatal kaşık ve bıçaklarınızın kararmasını engellersiniz.

 
Ellerinizde soğan kokusu ...

Ellerinizde soğan kokusu ...

Ellerinizde soğan kokusu kaldıysa haşlanmış patates ile beş dakika ovmanız kokunun giderilmesini sağlayacaktır.

 
Sert limonları kesmeden e...

Sert limonları kesmeden e...

Sert limonları kesmeden evvel bir dakika sıcak suya batırmak daha sulu olmasını sağlar.

 
Bayatlayan bisküvileri...

Bayatlayan bisküvileri...

Bayatlayan bisküvileri 1-2 dakika fırında ısıtmak yeniden tazelik kazanmalarını sağlar.

 
Zeytinyağı lekesinin üzer...

Zeytinyağı lekesinin üzer...

Zeytinyağı lekesinin üzerinde bir parça ekmek içini yuvarlayarak gezdirmek lekenin çıkmasına yardımcı olacaktır.

 
Gravyer peynirini tuzlu s...

Gravyer peynirini tuzlu s...

Gravyer peynirini tuzlu suya batırılmış nemli bir beze sararak muhafaza ederseniz kurumaz.

 
Soğan soymaya başlamadan ...

Soğan soymaya başlamadan ...

Soğan soymaya başlamadan önce ellerinizi sirkeye batırmanız, soğan kokusunun ellerinize sinmesini önleyecektir.

 
Çelik eşyalarınızı ve bıç...

Çelik eşyalarınızı ve bıç...

Çelik eşyalarınızı ve bıçaklarınızı limon kabuğu ile silin. Parladığını göreceksiniz.

 
Dibi kir tutan cam sürahi...

Dibi kir tutan cam sürahi...

Dibi kir tutan cam sürahinizi temizlemek için içine bir avuç tuz ve tuzu ıslatacak kadar sirke koyup çalkalamanız yeterli olacaktır.

 
Tereyağını çok miktarda s...

Tereyağını çok miktarda s...

Tereyağını çok miktarda satın aldıysanız, suyun içinde muhafaza etmeniz dayanma süresini uzatacaktır.

 
Sucukların üstünü 15 günd...

Sucukların üstünü 15 günd...

Sucukların üstünü 15 günde bir limon suyu ile silmek küflenmesini engelleyecektir.

 
Tuzun nemlenmemesi için, ...

Tuzun nemlenmemesi için, ...

Tuzun nemlenmemesi için, tuzluğun içine 3-4 adet pirinç hatta 3-4 adet kavrulmuş pirinç koymanız tuzun nemini alacağından tuzun kuru kalmasını ve topaklanmasını önler.

 
Çaydanlığınızın dibindeki...

Çaydanlığınızın dibindeki...

Çaydanlığınızın dibindeki kireç tortusundan kurtulmanız için 15 dakika sirke ile kaynatmak yeterlidir.

 
Domatesi soymadan önce ka...

Domatesi soymadan önce ka...

Domatesi soymadan önce kaynar suya daldırıp, bıçağın ters tarafı ile domatesin yüzeyinde gezdirirseniz daha kolay soyulur.

 
Türk kahvesini koyduğunuz...

Türk kahvesini koyduğunuz...

Türk kahvesini koyduğunuz kavanoza 2 adet kesme şeker koyarsanız, kahvenizin nem almasını önlersiniz.

 
Patatesin pişirme suyuna ...

Patatesin pişirme suyuna ...

Patatesin pişirme suyuna 1 kaşık sirke koyarsanız hem rengi hem de lezzeti çok daha güzel olavaktır.

 
Hamur açarken kirlenen yü...

Hamur açarken kirlenen yü...

Hamur açarken kirlenen yüzeyler, üzerine tuz serpilip nemli bir bezle silinirse daha kolay temizlenir.

 
Portakalları sıkmadan önc...

Portakalları sıkmadan önc...

Portakalları sıkmadan önce biraz soğuk suda bekletirseniz daha çok suyu çıkacaktır.

 
Ciğer tava yaparken, kıza...

Ciğer tava yaparken, kıza...

Ciğer tava yaparken, kızartmanın ununa bir şeker kaşığı karbonat eklerseniz ciğerler daha yumuşak olacaktır.

 
Lahana pişirirken içine e...

Lahana pişirirken içine e...

Lahana pişirirken içine elma kabuğu koyarsanız kötü kokusundan hemen kurtulursunuz.

 
Peyniri rendelemeden önce...

Peyniri rendelemeden önce...

Peyniri rendelemeden önce derin dondurucuda bir süre bekletmek çok daha rahat rendelenmesini sağlayacaktır.

 
Pilavı pişirirken üzerine...

Pilavı pişirirken üzerine...

Pilavı pişirirken üzerine çok ince bir dilim limon koyarsanız, pilavınız tane tane ve bembeyaz olacaktır.

 
Tereyağını eritirken için...

Tereyağını eritirken için...

Tereyağını eritirken içine koyacağınız bir damla zeytinyağı yanmasını önleyecektir.

 
Soyulmuş sarımsakları muhafaza etmek

Soyulmuş sarımsakları muhafaza etmek

Çok miktarda soyulmuş sarımsağı zeytinyağının içine koyarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

 
Karnabahar haşlarken

Karnabahar haşlarken

Karnabahar'ı haşlarken suyuna yarım çay bardağı süt eklerseniz hem kötü kokusu yok olur hem de karnabaharınız bembeyaz olur.

 
Bulaşık makinesi temizliği

Bulaşık makinesi temizliği

Bulaşık makinenizde kullanacağınız arap sabunu hem bulaşıkları temizlemeye hem de parlatmaya yetecektir.

 
Kristal buz kalıbı yapmak için

Kristal buz kalıbı yapmak için

Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Böylece buzlar daha canlı, kristal gibi görünür.

 
Kurumayan limonlar

Kurumayan limonlar

Küçük bir tabağa toz şeker serpin, limonunuzun kesik tarafını şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. İki hafta boyunca limonunuzun kurumadığını göreceksiniz.

 
Uzun ömürlü ev mayonezi için

Uzun ömürlü ev mayonezi için

Evinizde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.

 
Patlıcanların acısını almak için

Patlıcanların acısını almak için

Patlıcanların acısını almak için, patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bir müddet bekletin. Sarı su çıktıktan sonra patlıcanları sıkarak sudan alın.

 
Martar sote yaparken

Martar sote yaparken

Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların suyunu bırakmasını hem de kararmasını önlemiş olursunuz.

 
Yoğurt suyunu dökmeyin!

Yoğurt suyunu dökmeyin!

Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.

 
Güveç yaparken

Güveç yaparken

Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın.

 
Yumuşak etler için

Yumuşak etler için

Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin. Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir.

 
Mangal ateşi nasıl ayarlanır?

Mangal ateşi nasıl ayarlanır?

Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin.

 
Tavuğun yaşı nasıl anlanır?

Tavuğun yaşı nasıl anlanır?

Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için, ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat edin.

 
Kek kalıbı nasıl korunur?

Kek kalıbı nasıl korunur?

Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, böylece kalıbın yanmasını önlemiş olursunuz.

 
Tepsiye yapışan kurabiyeler

Tepsiye yapışan kurabiyeler

Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar. Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın.

 
Sütlü tatlı yaparken

Sütlü tatlı yaparken

Sütlü tatlı yapılırken şekerin en son eklenmesi topaklanmayı engeller.

 
Haşlanmayan kuru fasulyeler için

Haşlanmayan kuru fasulyeler için

Haşlanan kuru fasulyeler, pişme süresinin geçmesine rağmen hala sertse, suyuna çok az miktarda maden suyu ekleyin. Daha çabuk piştiğini göreceksiniz.

 
Soğanların acısı nasıl alınır?

Soğanların acısı nasıl alınır?

Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün.

 
Yumurta sarısı nasıl saklanır?

Yumurta sarısı nasıl saklanır?

Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın.

 
Yumurtalarınız çatlamasın

Yumurtalarınız çatlamasın

Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz. Ya da haşlarken suyun içerisine 1-2 adet kürdana atın.

 
Yediğimiz bal saf mı?

Yediğimiz bal saf mı?

Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.

 
Sebzeyi kokusuz haşlamak için

Sebzeyi kokusuz haşlamak için

Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın.

 
Yumurtalar taze mi?

Yumurtalar taze mi?

Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır.

 
Fırında kötü kokulara son!

Fırında kötü kokulara son!

Fırınınıza sinmiş kötü kokular için; fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun.

 
En lezzetli patlıcanlar

En lezzetli patlıcanlar

Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.

 
Harika kokan patates püreleri

Harika kokan patates püreleri

Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar Hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

 
Tart hamurunuz topaklandıysa

Tart hamurunuz topaklandıysa

Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.

 
Cevizlerin kolayca açılması için

Cevizlerin kolayca açılması için

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.

 
Patateslerin filizlenmesini önlemek için

Patateslerin filizlenmesini önlemek için

Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Ayrıca patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.

 
Kabarık omletler için

Kabarık omletler için

kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

 
Kiviler çok sert ve hamsa

Kiviler çok sert ve hamsa

Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın. Olgunlaştığını göreceksiniz.

 
Kuru fasulyelerin tane tane kalması için

Kuru fasulyelerin tane tane kalması için

Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun.

 
Maydonozun asıl vitamini saplarında!

Maydonozun asıl vitamini saplarında!

Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz.

 
Paslanan konserve açacaklarınızı çöpe atmayın!

Paslanan konserve açacaklarınızı çöpe atmayın!

Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz.

 
Çiçekler için kuru fasulye mucizesi!

Çiçekler için kuru fasulye mucizesi!

Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.

 
Baharatları pişirdiğim yemeğe ne zaman eklemeliyim?

Baharatları pişirdiğim yemeğe ne zaman eklemeliyim?

Karabiber, pul biber gibi baharatları veya maydanoz-nane gibi taze otları yemeğinize en son ekleyin. Başta eklerseniz acı bir tat verirler ve yemeğinizin ahengini bozabilirler.

 

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...