HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Ev Yapımı Magnolia

Ev Yapımı Magnolia

Malzemeler

50 gr un(2 çorba kaşığı)
140 gr toz şeker (yarım bardak)
2 yumurta sarısı
1 paket vanilin
400 ml süt (1+ ¼ bardak)
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
30 adet küçük çilek
1 paket bebe bisküvi
1 paket İçim Şef Krema
5 çorba kaşığı bal
5 çorba kaşığı tahin
2,5 çorba kaşığı kakao

• Sos tenceresine 50 gr un, 140 gr toz şeker, 1 tutam tuz ve 1 paket vanilini koyup altını orta ateşte açın.
• Isınınca, 400 ml sütü çırparak ekleyin. Orta ateşte pişirmeye devam edin.
• Muhallebi kıvamı alıp göz göz olunca muhallebiden bir iki kepçe alıp ayrı bir kasede 2 yumurta sarısı ile karıştırın.
• Yumurta sarıları birden sıcağa girince kesilmesin diye bu ılıştırma işlemini yapmak önemli.
• Ardından yumurtalı muhallebiyi tekrar tencereye dökün ve 2-3 dakika daha pişirin.
• 1,5 çorba kaşığı tereyağını da tencereye ekleyip çırparak eritin.
• Tereyağı eriyince altını kapatın.
• Pastacı İçim Şef Kremasını bir kaseye alıp düşük devirde iyice soğuyana kadar çırpın.
• Bu sırada 30 adet ufak çileği doğrayın. Doğrarken çileklerin orta kısımlarındaki büyük yerlerinden ince dilimler çıkartın. Kenar kısımlarını ise küp küp doğrayın.
• Bir paket bebe bisküvisini kabaca ezin.
• İçim Şef Krema soğuyup oda sıcaklığına gelince içine küçük doğranmış çilekleri ekleyin ve kontak streç yapıp buzdolabına kaldırın.
• Beşer çorba kaşığı bal ve tahini 2,5 çorba kaşığı kakao ile karıştırın.
• 1 paket İçim Şef Kremayı buzdolabından çıkartıp mikserle iyice katılaşana kadar yüksek devirde 4 dakika çırpıp kabartın.
• Ardından çırpılmış krema ile, soğumuş muhallebiyi katlayarak karıştırın.
• 2 adet orta boy 4 adet de küçük bardağa tatlıları hazırlayacaksınız.
• Bir bardağın altına 1-2 adet çilek ekleyip üzerine bisküvi serpin.
• Ardından bardağın yanlarına çilek dilimlerini dizin ve hava kalmaması için çilekleri iyice yapıştırın.
• Çilekli kremadan 1 dolu çorba kaşığı kadar koyun.
• Ballı karışımdan yayın.
• Üzerine tekrar çilekli krema koyun.
• Bisküvi serpin. Küçük bardaklar için bu miktar yeterli olacaktır.
• Büyük bardaklar için yanlara, alttakilerle aynı hizada olmayacak şekilde tekrar çilek ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Soğuk servis ediniz, dilerseniz üzerine biraz daha çilek ekleyebilirsiniz.

Püf noktalar:

- Muhallebimizi hazırlarken dibi tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayalım
- Muhallebiyi yaparken yumurtanın sadece sarılarını ekliyoruz. Yumurtaların sarılarını muhallebiye direkt eklemiyoruz, eklersek yumurtalarımız pişebilir. Bu yüzden önce yumurtaları ayrı bir kapta çatal ile çırpıyoruz ve muhallebimizden 2 kaşık alıp çırptığımız kaseye ekliyoruz. Artık hepsini muhallebi tenceremize ilave edebiliriz.
- Muhallebiyi bardaklara dökmeden önce çırparak soğutmayı ihmal etmeyin, soğuduktan sonra bardaklara alabilirsiniz.

Delicious and practical recipes
for your special events...