HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

İçim Şef Kremalı, Akışkan Çikolatalı Sufle

İçim Şef Kremalı, Akışkan Çikolatalı Sufle

Malzemeler (6-8 Kişilik)

200 gr bitter çikolata(%60 kakao)
40 gr un
480 ml süt
3 çorba kaşığı, 45 gr tereyağı + 1 çorba kaşığı
4 yumurta sarısı
6 yumurta beyazı
1 tutam tuz
100 gr toz şeker
1 çorba kaşığı vanilya özütü
200 ml İçim Şef Krema

• Fırını 220 derecede altlı üstlü çalıştırın. En altın bir üst rafına fırın teli yerleştirin.
• 200 gr bitter çikolatayı benmari usülü eritip bir kasede kenarda bekletin.
• Sufle kaplarının içlerini tereyağı ile yağlayıp pişirme kağıdı ve ip ile kenarlarını yükseltin. Pişirme kağıdını 4-5 parmak genişliğinde katlayıp kabın etrafına ,7-8 cm yükseltecek gibi dolayın ve fırına girebilen bir ip ile sıkıca bağlayın. Böylece sufle fazla kabarsa bile taşmayacak ve şekli bozulmayacak.
• Küçük bir sos tenceresine 40 gr unu koyun. Altını açıp 480 mlsütü çırparak topak olmaması için yavaş yavaş ekleyin. unu iyice çırptıktan sonra sütü hızlı ekleyebilirsiniz.
• 45 gr tereyağını ekleyip çırparak karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha çırparak karıştırmaya devam edin.
• 2 dakikanın sonunda altını kapatıp 1 dakika soğutmak için çırpmaya devam edin.
• Yumurta sarılarını teker teker çırparak karışıma ekleyin.
• Ardından vanilya ve erimiş çikolatayı
• Eğer hemen kullanmayacaksanız streç film ile karışımın üzerini örtün.
• Yumurta beyazlarını geniş bir kaseye alın. Eğer dolaptan yeni çıkmışlarsa 15-20 dakika oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
• Kabını kalaysız bakır değil ise mutlaka çeyrek çay kaşığı krem tartar ekleyin
• 20-30 saniye boyunca saniyede iki vuruş olacak şekilde dairesel ve dikey bir şekilde yumurta beyazlarını düşük hızda elinizle çırpın.
• Çırpmayı omuzunuzla değil dirsek kasınızla yapın. Omuz kasları çok daha çabuk yorulur.
• Yumurtalar açılıp köpük oluşturmaya başlayana kadar düşük hızda kalın.
• 1 tutam tuz ekleyin.
• Hızınızı yavaş yavaş arttırarak saniyede 4 vuruşa çıkartın.
• Çırpıcının ucunda yumuşak horoz ibikleri oluşuncaya kadar çırpın.
• Ardından 100 gr şekeri elinizle serperek, çırpmaya devam ederken ekleyin.
• Bu kez parlak ve çok daha sıkı ibikler oluşunca tamadır.
• Yumurta beyazı çırpıldıktan sonra karışım hemen eklenmelidir.
• Yumurta beyazlarının kenarlarına çikolatalı karışımı dökün ve spatula ile katlayarak karıştırın. Hep aynı yönde karıştırmak önemli.
• Karışımı sufle kaplarına pay edin.
• Fırın telinin üzerine yerleştirin ve fırının derecesini 190’a düşürün.
• Küçük sufle kapları ise, 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve 8 dakika pişirin.
• Büyük 15-18 cm lik bir kap ise 33 dk yeterli olacaktır. (tekrar 8 dakika pişirerek)
• Bu sürede içi hala krema gibi kalacaktır.
• Çıkardıktan sonra ortasını kaşıkla yarıp içine İçim Şef Krema dökün ve afiyetle yiyin.

Delicious and practical recipes
for your special events...