HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

İçim Şef Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

İçim Şef Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

İçim Şef Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

400 gr mantar
2 adet kuru soğan
150 ml İçim Şef Krema
4 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1.5 litre su
60 gr un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Kremalı çorbaların en sevilenlerinden biri olan kremalı mantar çorbasının tadına İçim Şef Krema ile doyum olmaz. Hazır çorba yerine ev yapımı bu leziz çorbayı mutlaka denemelisiniz.

1. Önce mantarları iyice yıkayın, ince ince dilimleyin.
2. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
3. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı'nı eritin.
4. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakmaya başlayana kadar karıştırarak soteleyin.
6. 1.5 litre suyu ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
7. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı İçim Tereyağı'nı hafifçe eritin.
8. İçim Tereyağı’nın üzerine unu ilave ederek renkleri dönmeye başlayana kadar kavurun.
9. Hazırladığınız un karışımına kaynayan çorba suyundan 2 kaşık ilave edin ve iyice çırpın.
10. Karışımı çorbaya ilave edin.
11. Çorba tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın ve 3 dakika pişirin.
12. En son İçim Şef Krema’yı ilave edin ve hızla karıştırın.
13. 3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Not: Unun yanmaması için kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmalısınız.

Delicious and practical recipes
for your special events...