HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Tavuk Sote Tarifi

Tavuk Sote Tarifi

Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
250 gr tavuk göğsü ,kuşbaşı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 fiske tuz
İçim Kaşar Peyniri (Süs)

Fabrication

Tavuk sote yapılış kolaylığı ile yemek yapmaya yeni başlayanların en çok tercih ettiği yemektir. Pratik ve lezzetli olduğu için yemek yapmaya üşenilen zamanlar için muhteşem bir kurtarıcı olmaktadır.

1. İçim Tereyağı’nı tavada eritin.
2. Üzerine kuşbaşı tavuk etlerini koyun ve tavuk etlerinin rengi değişinceye dek kavurun.
3. Ardından soğanları ve biberleri ekleyin.
4. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5. Domatesleri rendeleyin.
6. Tavuk etleri suyunu çekince üzerine domatesleri, salçayı ve tuzu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
7. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar daha pişirin.
8. Dilerseniz üzerine rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri serperek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Delicious and practical recipes
for your special events...