HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler ( 6 Kişilik )

400 gr kepekli un
4 adet yumurta
2 adet havuç
300 gr esmer toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ
120 ml İçim Süt
1 ½ tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr ceviz içi

Süsleme için
80 ml İçim Şef Krema

Ev yapımı kekler içinde havuçlu tarçınlı kekin yeri bambaşkadır. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bu keki bu tarifle dışarıda yediklerinizden çok daha güzel yapacağınıza emin olabilirsiniz.

1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ilave edip mikserle 6 dakika çırpın.
2. Sıvıyağ, İçim Süt, tarçın ve vanilya ilave ederek 2 dakika daha çırpın.
3. Havuçları yıkayıp soyduktan sonra kabaca rendeleyin.
4. Havucu ve ceviz içini birlikte kek karışımına katın. Tahta kaşıkla karıştırın.
5. Un ve kabartma tozunu başka bir derin kaba eleyin ve karıştırın.
6. Un ve kabartma tozunu havuçlu karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.
7. Fırın kalıbını yağlayın. Biraz kepekli un serpin.
8. Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın.
9. Fırını 180 derecede ısıtın. Keki 40-45 dakika pişirin.
10. Pişen keki fırından çıkarın ve dinlendirin.
11. İçim Şef Krema’yı iyice çırpın ve kekin üzerine yayın. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun .

Not 1 : Yumurtaların oda sıcaklığında olmasında özen gösterin

Not 2 : Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Aksi halde kekin kabarıklığı inecektir.

Delicious and practical recipes
for your special events...