HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

Hamuru İçin

1 paket oda sıcaklığında margarin
3 su bardağı un
2 kaşık İçim Yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İçi İçin

1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş 

Şerbeti İçin

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limon suyu

Bayramlarda pratik bir şekilde evde yapabileceğiniz şerbetli bir tatlı arıyorsanız bu kalburabastı tarifi tam size göre.

1. Öncelikle  şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri tencereye alın ve kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin.
2. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3. Daha sonra oda sıcaklığındaki margarinin tamamını 3 su bardağı un ile iyice harmanlayın.
4. Daha sonra tüm hamur malzemelerini ekleyin ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları rendenin büyük delikli tarafında elinizle bastırarak avuç içi büyüklüğünde açın.
6. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve uçlarını birbiri üzerine kapayıp tepsiye yerleştirin. Hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Tatlınızın üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
8. Tatlınızı 3 saat kadar dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun .

Not :  Hamurun içine cevizleri koyarken arkasında rendeyle yaptığınız deseni bozmamak için yavaş hareket etmeye özen gösterin.   

Delicious and practical recipes
for your special events...