HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

Keki içinŞerbeti için
3 yumurta3 su bardağı su
1 su bardağı irmik3 su bardağı şeker
1 su bardağı İçim Yoğurt 1/2 limon suyu
3 çay bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı irmik, şeker ve un 
1 paket kabartma tozu ve vanilya 

Osmanlı mutfağının en güzel tatlılarından olan revani, şerbetli olmasına rağmen diğer şerbetli tatlılar kadar ağır olmaması ve yapımının pratikliği ile mutfaklarımızda en çok tercih edilen tatlılardandır.

1. Öncelikle 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri tencereye alın ve kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin.
2. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve serinlemeye bırakın.
3. Kek için önce yumurta ve şekeri iyice karıştırın ve daha sonra diğer kek malzemelerini de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4. Kek kıvamını alan hamuru yağladığınız fırın kabına alın ve 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
5. Pişen revani kekini fırından alın ve dilimleyin.
6. Dilimlediğiniz kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.
7. Üzerine hindistancevizi veya antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktalar

• Kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını istiyorsanız yumurtanın oda sıcaklığında olmasına ve şekerle iyice köpürtmeye özen göstermelisiniz. 
• Kekin iyi kabarması için fırını önceden ısıtmamalı, kek pişerken mümkün olduğunca fırın kapağını açmamalısınız.
• Yumurta ve şekerden sonraki malzemeleri yavaşça eklemeli ve karıştırmalısınız ki kekinizde baloncuklar oluşmasın.

Delicious and practical recipes
for your special events...