HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Çikolata Topları Tarifi

Çikolata Topları Tarifi

Çikolata Topları Tarifi

Malzemeler ( 12 Kişilik )

450 gr bitter kuvertür çikolata, erimiş
250 gr beyaz kuvertür çikolata, ufak parçalara bölünmüş
200 gr İçim Şef Krema
200 gr pirinç
1 adet çubuk vanilya
Patlamış pirinç
Tuz

Fabrication

Pirinçleri vanilya çubuğu, bir tutam tuz ve bol su ile tencereye alıp 15 dakika kaynatın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirip fazla suyunu süzün, vanilya çubuğunu çıkarın. Beyaz çikolatayı İçim Şef Krema ile birlikte benmaride erittikten sonra pirinçlerle karıştırın. Bir kaşık yardımıyla karışımdan hızlıca 36 top hazırlayın. Pirinç toplarını patlamış pirinçleri yaydığınız yağlı kağıt serili bir tepsiye alın. Kaşık yardımıyla yuvarlayarak topların her tarafının patlamış pirince bulanmasını sağlayın. Pirinç toplarını yağlı kağıt serili bir başka tepsiye alın. Üzerlerine erimiş bitter çikolata gezdirip buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Delicious and practical recipes
for your special events...