HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake Tarifi

Malzemeler ( 6 Kişilik )

2 paket yulaflı bisküvi, ufalanmış4 yemek kaşığı İçim Süzme Yoğurt
5 yemek kaşığı İçim Tereyağı 2 paket krem şanti
3 yemek kaşığı bal1 paket İçim Labne Peyniri
6 yemek kaşığı ceviz içi, rondodan geçirilmiş½ limon suyu
1 su bardağı sıcak su1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket limonlu jöleFile badem

Ekşi severlerin gözdesi limonlu cheesecake bu tarif ile bambaşka bir lezzet kazanıyor. Evde cheesecake yapmak isteyenler için oldukça pratik bir tarif ile sizlerleyiz.

1. Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirin ve un haline getirin.
2. Bir cezvede İçim Tereyağı’nı eritin.
3. İçim Tereyağı’nı, balı ve rondodan geçirdiğiniz cevizleri un haline getirdiğiniz bisküviye aktarın ve karıştırın.
4. Karışımı kullanacağınız yuvarlak kabın içine iyice bastırarak yayın ve buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
5. Limonlu jöle tozunu bir kâseye döküp, üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve iyice karıştırın ve ardından 1 su bardağı soğuk su koyun ve mikserde karıştırın.
6. Bir kâsede toz krem şanti, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, İçim Süzme Yoğurt’u ve limonlu jöleyi ekleyerek iyice karıştırın.
7. Ardından İçim Labne Peyniri'ni de ekleyin ve biraz daha karıştırın.
8. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine aktarın ve buzluğa kaldırarak en az 2 saat bekletin.
9. Katılaşan tatlınızı buzdolabından alın ve file badem serperek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktalar

• Tüm malzemelerin kolay karışması için oda sıcaklığında olmalarına dikkat etmelisiniz.
• Cheesecakeinizin kıvamının daha iyi olması için buzdolabında 6-8 saat bekletmelisiniz.

Delicious and practical recipes
for your special events...