HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

kadayıf yatağı Tarifi

kadayıf yatağı Tarifi

kadayıf yatağı Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

MUHALLEBİSİ İÇİN
400gr içim labne peynir
6 su bardağı içim süt
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
2 paket şeker vanilin
ÜZERİ İÇİN
100gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
6-7 adet ceviz

Muhallebinin malzemeleri bir tencereye alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir, kaynamaya başlayınca karıştırmaya devam ederek 5 dakika kaynatılır.Muhallebiyi koyacağımız kabı yapışmaması için biraz ıslatıp muhallebiyi dökeriz. 3-4 saat derin dondurucu da bekletilirken, Üzeri için tel kadayıf kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleşince şeker ve ceviz konulur ve 1-2 dakika daha kavrulur.muhallebinin üzerine bol şekilde dökülür.

Delicious and practical recipes
for your special events...