HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

İçim Labneli Patlıcan Kulesi

İçim Labneli Patlıcan Kulesi

İçim Labneli Patlıcan Kulesi

Malzemeler

Patlıcan Marinesi İçinİçim Labne Sosu İçinDomates Sos İçin
Bostan patlıcanıİçim Labne (3/4 kaşık)1/2 adet büyük boy domates
Zeytinyağıİçim Yoğurt (1/2 yemek kaşığı)1 tatlı kaşığı domates salçası
Toz kırmızı biberTaze soğanSarımsak rendesi veya tozu
KarabiberKapya biberTuz,
TuzKornişon turşuKarabiber
Sarımsak tozuMaydanozKekik
 DereotuToz şeker
 Yağda kavrulmuş susamZeytinyağı
 Sarımsak rendesi 

Yapılışı

1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve 1,5-2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
2. Patlıcanları acı suyunun gitmesi için 10 dakika tuzlu suda bekletin.
3. Patlıcanları sudan çıkarıp havlu kağıdın üstüne koyarak kurulayın.
4. Zeytinyağı, toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve sarımsak tozunu bir kapta karıştırarak patlıcan marinesi için sosu hazırlayın.
5. Patlıcanları hazırlanan sosa bulayın ve tost makinesinde kızarana kadar pişirin.
6. Taze soğan, kapya biber, kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
7. Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın.
8. İçim Labne ve İçim Yoğurt’u ayrı bir kapta karıştırın. Üzerine hazırladığınız taze soğan, kapya biber, kornişon turşu, maydanoz, dereotu,yağda kavrulmuş susam ve sarımsak rendesini ekleyerek sosu hazırlayın.
9. Tavaya zeytinyağı ve sarımsak rendesini koyup üzerine domatesleri rendeleyin.
10. Üzerine kekik, karabiber, tuz ve hatta bir fiske şeker koyun.
11. Üzerine salçayı ve gerekirse akışkanlığı sağlamak üzere çok az su ekleyin.
12. Sosu ocaktan alarak dinlenmeye bırakın.
13. Sonra sırasıyla; ızgara patlıcan, üzerine İçim Labne’li sos koyarak kule yapın.
14. En üste de kekikli domatesli sosu koyarak son dokunuşu yapın. Afiyet olsun.

Delicious and practical recipes
for your special events...