HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Yulaflı Çıtır Tavuk Tarifi

Yulaflı Çıtır Tavuk Tarifi

Yulaflı Çıtır Tavuk Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

1 su bardağı yulaf
¾ su bardağı rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri
1 çay kaşığı doğranmış taze kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
450 gr tavuk göğsü

Fabrication

Fırını 230°C'de önceden ısıtın. Yulafları mikserde yarım dakika boyunca ufalayın. Bir kaba İçim Kaşar Peyniri rendesi, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk parçalarını streç filme sarın. Üzerlerine hafifçe vurarak etleri inceltin. Streç filmden çıkarın ve yağlayın. Hazırladığınız yulafa iyice bulayın. Yulaf karışımına buladığınız tavuk parçalarını yağlanmış tepsiye dizin. 200 dereceye getirdiğiniz fırında 20 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin. Yanında İçim Yoğurt ile birlikte sıcak servis edin.

Delicious and practical recipes
for your special events...