HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Kabak Lazanya & Fesleğenli Domates Sos

Kabak Lazanya & Fesleğenli Domates Sos

Kabak Lazanya & Fesleğenli Domates Sos

Malzemeler

Domates Sosu İçinKıyma Sosu İçin
Taze domates Kıyma
SarımsakZeytinyağı
ZeytinyağıSoğan
TuzSarımsak
Karabiber             Tuz, karabiber
Fesleğen yoksa kekikDomates rendesi
1 küp şekerNot: Ölçüsüz olarak yer alıyor, çünkü elinizdeki
kıyma oranına göre malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz.
 

 
Kabak Lazanya Malzemeleri
1 kabak / koyacağınız fırın tabağına göre adet artabilir
Zeytinyağı karabiber ve tuz ile marine edilecek
Kıyma sos & domates sos
İçim Kaşar Peyniri
 
 

Fabrication

Kıyma Sos Yapılışı

1. Zeytinyağında önce soğanlar sonra sarımsaklar sotelenir.
2. Kıyma, tuz ve karabiber eklenip sotelenmeye devam edilir.
3. En son domates eklenip pişince altı kapatılır.

Domates Sos Yapılışı:


1. Zeytinyağında sarımsaklar sotelenir.
2. Domates rendelenir ve üzerine karabiber, tuz ve şeker eklenir.
3. Sos kaynayınca altı kapatılıp fesleğen yoksa kekik eklenir.
4. Ağzı kapatılıp 1 hafta istediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz...

Öneri: pizza, ekmek pizzası, makarna, patates lazanya veya aklınıza ne gelirse lezzet katmak için kullanabilirsiniz.

Kabak Lazanya Yapılışı:

1. Kabak lazanya için, kabağı rendeleyelim.
2. Derin bir kapta az zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayalım.
3. Döküm tabağa önce domates sos,üzerine 1-2 sıra kabak, üzerine kıymalı sos bir sıra daha fesleğenli domates sos ve önce 250 derece fırında 10 dk pişer.
4. Pişmişse üzerine kaşar konulup 2 dk kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur... Afiyet olsun 😊

Delicious and practical recipes
for your special events...