HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Taze Peynirli Izgara Tavuk Tarifi

Taze Peynirli Izgara Tavuk Tarifi

Taze Peynirli Izgara Tavuk Tarifi

Malzemeler ( 8 Kişilik )

10 adet tavuk göğsü
120 gr İçim Taze Peynir
1.5 su bardağı galeta unu
6 çorba kaşığı İçim Kaşar Peynir, rendelenmiş
25 gr İçim Kaşar Peynir, küçük parçalara bölünmüş
200 gr ıspanak
2 diş sarımsak, ezilmiş
120 gr İçim Taze Peynir
2 adet yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
1 tatlı kaşığı İçim Tereyağ

Fabrication

Tavuk etlerini iki streç film arasında iyice döverek inceltin. Bir tabağa galeta ununu ve rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri rendesini ekleyin. Tavada zeytinyağını ısıtın. Ispanakları sarımsakla birlikte yumuşayana kadar soteleyin. İçim Taze Peynir, rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri ve 2 çorba kaşığı yumurta beyazını ekleyin. 2 dakika daha karıştırarak sotelemeye devam edin. Fırını 200°C'de ısıtın. Fırın tepsisini iyice yağlayın. Tavuk göğüslerinin ortasına ıspanaklı karışımdan yerleştirin, ortalarına birer parça İçim Kaşar Peyniri yerleştirin ve rulo olarak sarın. Tavuk rulolarını önce yumurta sarısına daha sonra galeta ununa batırın. Fırında altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Delicious and practical recipes
for your special events...