HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Fırında Karnabahar Tarifi

Fırında Karnabahar Tarifi

Fırında Karnabahar Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

2 adet beyaz karnabahar
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kanola yağı 
1 adet küçük boy limon
50 gr İçim Yarım Yağlı Yoğurt
Tuz
Karabiber

Fabrication

Karnabahar birçok insan tarafından pek de sevilmeyen bir sebzedir. Ancak bu tarif karnabahar sevmeyenlere bile karnabaharı sevdirecek.

1. Fırını 220°C'de önceden ısıtın.
2. Karnabaharları iri parçalar halinde kırın, saplarını ve yapraklarını ayırmayın.
3. Kaynayan tuzlu suya atarak 1 dakika pişirdikten sonra delikli bir süzgeç kaşık yardımıyla sudan alın. Kağıt havlu üzerinde kurumaları için bekletin.
4. Bu sırada ocağın üzerine aldığınız fırın tepsisinde yağı kızdırın.
5. Kuruyan karnabahar parçalarını sarımsakla birlikte renkleri dönene kadar yaklaşık 1 saat boyunca pişirin.
6. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve tepsiyi fırına verin. 7 dakika fırında pişirin.
7. Üzerlerine sıktığınız 1 limonun suyunu gezdirin.
8. Tabaklara paylaştırdığınız karnabaharı yanında İçim Yarım Yağlı Yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi: Dilerseniz karnabaharı fırına vermeden önce üzerine İçim Kaşar Peynir’i de rendeleyebilirsiniz.

Delicious and practical recipes
for your special events...