HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

Baklalı Peynir Tart Tarifi

Baklalı Peynir Tart Tarifi

Baklalı Peynir Tart Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

300 gr taze bakla

2 adet yumurta

2 adet yumurtanın sarısı

250 ml İçim Şef Krema

100 gr taze soğan, doğranmış

300 gr İçim Kaşar Peyniri, rendelenmiş



Tart hamuru için

250 gr un

125 gr tereyağı

3 adet yumurtanın sarısı

15 ml soğuk su

Fabrication

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Tart hamuru için un ve tereyağını ellerinizle birbirine geçene kadar iyice karıştırın. Yumurta sarısı ve suyu ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline getirin. Streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Bu sırada kaynar tuzlu suda baklaları haşlayın. Geniş bir kapta yumurtaları ve İçim Şef Krema'yı iyice çırpın. Doğranmış taze soğanları ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tart hamurunu buzdolabından çıkarın. Tart kalıbını kaplayacak şekilde kesip düzgünce kalıplara yerleştirin. Isınmış fırında 15 dakika pişirin. Baklaları ve İçim Kaşar Peyniri'ni pişmiş tart hamurlarına paylaştırın. İçim Şef Krema ile hazırladığınız tart bazını üzerlerine dökerek 20 dakika daha fırında pişirin. Fırından alıp dinlendirdikten sonra üzerini taze soğanlarla süsleyerek sıcak servis edin.

Delicious and practical recipes
for your special events...