HOTLINE +90 850 933 42 46 TR

LABNEVANİ Tarifi

LABNEVANİ Tarifi

LABNEVANİ Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

Malzemeler:

250 gr içim labne
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

3.5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Fabrication

Yapılışı: Bir kapta yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. İçine içim labne, irmik, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından unu azar azar ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız fırın tepsisine yada borcama düzgün bir biçimde dökün ve yayın. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaniniz ılıyınca üzerine şerbeti dökün. Ve bir iki saat dinlendirdikten sonra servis edin. Şerbetin yapılışı: Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın. Şerbet kaynayınca limon suyunu sıkıp,dinlendirin.

Delicious and practical recipes
for your special events...