( 2 Kişilik )
Alt Kısmı:
3 paket yulafli bisküvi
2 teke kaşığı tereyağı
Orta Kısmı:
3 yumurta
1 paket labne peyniri (400gr)
1 su bardağı İçim Süzme Yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Üst Kısmı:
1 su bardağı taze veya dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 paket küçük boy vişne suyu
Bir tane kelepçeli kabın altına yağlı kâğıt koy ve kabı kapat. Sonra bisküviler un haline gelene kadar rondodan geçir. Tereyağını erit ve bisküvilerin içine dök sonra iyice karıştır. Sonra orta kısmındaki malzemeleri iyice çırp çıpma işlemi bitince kelepçeli kaba dök ve 180 derecelik fırına koy.
30-40 dakika pişmesi gerek. Piştiğini anlayınca fırından çıkar ve soğumaya bırak. Sonra üstteki sosu için bir tencere al ve malzemeleritencereye koyup ocağın üstünde karıştırmaya başla. Biraz koyulasinca ocağı kapat ve onu da soğumaya bırak.
Soğuyunca üstüne dök ve buz dolabına koy. 7-8 saat sonra hazır. Üstünü meyve veya başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN…
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap