İçim Şef Kremalı Fırın Patates Tarifi

Malzemeler

12 adet orta boy patates
3 paket İçim Şef Krema
1 fiske muskat cevizi rendesi
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı

Kremalı Patates Yapmanın Püf Noktaları

● Kremalı patates yaparken patatesleri çok ince keserseniz fırında pişerken parçalanır ve ortaya dağınık bir sunum çıkar. Patateslerinizi orta kalınlıkta keserseniz harika bir sunum yapabileceğinizden eminiz.
● Patatesleri fırına vermeden önce haşlayacaksınız diri kalmalarına özen gösterin. Aksi takdirde yine fırında pişerken dağılacaklardır.
● Patatesleri kremaya bularken eşit davrandığınızdan ve kremanın tüm patateslere geldiğinden emin olun. Bu sayede her çatalda kremalı patatesin o yumuşak sosunu damağınızda hissedebilirsiniz.
● Seçeceğiniz patates de bu aşamada oldukça önemli. Eğer haşlamalık bir patates seçerseniz yemekten daha güzel verim alırsınız. Kızartmaya uygun patateslerle de bu tarifi yapabilirsiniz ancak haşlamalık olanlarda çok daha güzel olacaktır.
● Fransızların mutfak kültürüne bir armağanı olan kremalı patates tarifi, asıl aromasını içerisindeki muskat cevizine borçlu. Hakkını vererek yapmak istediğinizde mutlaka muskat cevizi rendesi de kullanmalısınız.

Kremalı Patates Yapımı

● Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve bir cips hazırlama bıçağı olan rende yardımıyla 1-2 mm kalınlığında doğrayın. Fazla ince olmamasına da dikkat edin, yoksa parçalanabilir.
● Derince bir tencereye 4-5 litre kadar su koyun ve su kaynamaya başlayınca patatesleri içine atın. 3 dakika kadar bu şekilde kaynatın ve ardından patatesleri hemen süzerek bir kenara alın.
● Bir sos tenceresine aldığınız 3 paket kremayı kaynatın ve içerisine yarım çay kaşığı kadar muskat cevizi rendeleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra hafifçe karıştırıp altını kapatın.
● Karışımı ocaktan alın ve içine hafifçe haşladığınız patatesleri ekleyin.
● İyice karıştırın ve elinizle harmanlayın. Unutmayın, patates çok tuz çeken bir sebzedir. Bu aşamada tuzunu dilinizle hafifçe kontrol edip gerekirse tuz ilavesi yapabilirsiniz.
● 18*30 cm ebatlarından bir fırın tepsisine hazırladığınız kremalı patatesleri boşaltın. Üstüne rendelenmiş parmesan peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına verin.
● Fırında üstleri kızarıp altın sarısı bir renk alana dek yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
● Her fırının pişirme süresi farklı olacağı için sık sık kontrol etmeyi de ihmal etmeyin.
● Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Servis konusunda tüyolara ihtiyacınız varsa içeriği okumaya devam edin!

Servis Önerisi

Fırında kremalı patates tarifini, bizim tarifimizdeki gibi bir fırın kabında ya da borcamda yapabilirsiniz. Ancak farklı şekillerde sunmanız da mümkün. Örneğin; daha geniş bir fırın tepsisinde yapıp fırından aldıktan sonra bir bardak ya da yuvarlak kalıp yardımıyla keserek porsiyonluk bir şekilde servis edebilirsiniz.

Yine porsiyonluk sunumlar için fırına dayanıklı küçük güveç kaplarını tercih edebilir ve onların içlerine tek tek kremalı patatesleri yerleştirdikten sonra fırına verip o şekilde kabıyla birlikte servis edebilirsiniz.

Patatese maydanoz ve taze soğan çok yakışır. Servis esnasında ince doğranmış taze soğan, frenk soğanı, maydanoz ya da frenk maydanozu gibi yeşillikle süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Aynı şekilde patatese çok yakışan baharatlar arasında yer alan kimyon ve kırmızı toz biber de farklı bir servis alternatifi arayanlar için uygun olabilir.

Son olarak kremalı fırın patates tarifini kelepçeli bir fırın kalıbında pişirebilir ve kiş gibi dilimleyerek de sunabilirsiniz.

Kremalı Patates Yanına Yapabileceğiniz Diğer Lezzetler

Kremalı patatesi hemen hemen her yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Ya da dilerseniz ana yemek olarak sunup yanına bol yeşillikli bir salata yapabilirsiniz. Diğer yandan, kremalı patates et ve tavuk yemeklerinin de harika bir eşlikçisi. Üstelik balık yemekleri ile de mükemmel bir uyum sağlayan kremalı patatesin yanına mezeler yapabilir ve sıcacık ekmeklerle misafirlerinize sunabilirsiniz. Gelin, kremalı fırın patates tarifinin en iyi eşlikçilerine daha yakından bakalım.

Örneğin; tas kebabının yanına kremalı fırın patates inanılmaz yakışır. Bu ikiliyle sofranız bir anda bir ziyafet sofrasına dönüşebilir. İçim Tereyağı ile kavrulmuş soğanlar, nefis bir dana eti, domates, havuç ve kıvam verici olarak da İçim Kaymak. Bu tarifin, yanında kremalı patatesle harika olacağına eminiz.

Fırında kremalı patatesin yanına yine fırında pişmiş nefis bir tavuk rulo da çok yakışır. İçerisine jambon ve İçim Kaşar Peyniri doldurulmuş ve dövülüp sarılmış tavuk göğüslerini tavuğun kendi suyunda, fırında pişirebilirsiniz. Lezzetiyle baş döndüren bu güzelliğin yanına kremalı patatesi koyduğunuzda, dumanı üstünde tüten bu iki lezzet harika görünecek.

Peki, kremalı fırın patatesi ana yemek olarak servis edecekseniz yanına nasıl bir salata yapmalısınız? Beyaz peynirli ıspanak salatası bunun için ideal. Beyaz peynirli ıspanak salatası, çıtır çıtır tazecik ıspanaklarla yapılıyor ve ferah lezzeti ile mideleri fethediyor. Üstünde de İçim Beyaz Peynir ile servis ettiğiniz bu leziz salata, kremalı patates tarifine çok ama çok yakışacak.

Fransızların bizlere armağan ettiği fırında kremalı patates ile igili tüm detaylara ve yapım aşamalarına birlikte baktık. Tüm önerilerimizi en güzel şekilde uygulayacağınıza ve yemeklerinize el lezzetinizi katacağınıza hiç şüphe yok. Şimdiden ellerinize sağlık!

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap