Peynirli Patlıcan Sarma Tarifi

Malzemeler

( 4 Kişilik )

2 adet patlıcan
250 gr İçim Krem Peynir
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
1 cay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Patlıcanları tuzlu suda 1-2 dakika bekletin. Kabuklarını soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine patlıcanları dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. 8-10 dakika kadar 180°C’de fırınlayın.

Bir kapta İçim Krem Peynir’in içerisine maydanoz, pul biber ve sarımsakları koyun ve iyice çırpın. Fırından çıkan patlıcanların içine bu karışımdan paylaştırarak sıkıca sarın.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap