Közlenmiş biberleri dış kabuklarından ayıklayıp bir tencereye koyun. Üzerine 1 adet patatesi rendeleyin ve biber salçası ve sarımsağı da koyarak 1,5 lt su ile kaynamaya bırakın.Tereyağını, tuzu ve muskat rendesini de ekleyip 20 dakika sonra ateşten alın. Bütün bu malzemeleri blenderdan geçirin. Servis yaparken üzerine 1 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin....
Kabak, ayva, sarımsak, zencefil ve tuzu 2 litre suda 30 dakika haşlayın. Daha sonra içine kıyılmış maydanozu ilave ederek blender'dan geçirin ve üzerine zeytinyağını ekleyin. Her bir çorba tabağına eşit olarak İçim Süzme Yoğurt'u paylaştırın ve sıcak servis edin.
Rendelenmiş domatesleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Başka bir yerde İçim Tereyağı ve unu kavurun ve kaynamaya başlayan tencereye ekleyin. Topak topak olamaması için iyice karıştırıp kısık ateşte biraz daha kaynatın. Sonra labneyi tencereye ilave ederek karıştırarak iyice yedirin. Son olarak içerisine tuz ve karabiberi ekleyerek bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tavsiye*: Üzerine dereotu, nane veya fesleğen ekleyere...
Derin bir tencereye İçim Tereyağı'nı koyun ve eritin. İçine incecik doğranmış soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salçayı katın ve kremamsı bir hal alıncaya dek kavurun. Suyu ilave edin. Önceden yıkadığınız mercimekleri katın ve bir taşım kaynatın. İçine İçim Labne Peynir'i ilave edin ve çorbaya iyice yedirin. İçine bulgur ve tuzu ilave edin ve iyice pişirin. Çorbanın üzerine kuru naneyi serpiştirdikten sonra servis edin...
Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Patatesleri ve havucu rendeleyin. Önce havucu soğanla beraber biraz kavurun ardından patatesleri. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapayarak pişirin. Terbiyesi için İçim Yoğurt'u un ve limon suyuyla karıştırın. Biraz soğuk su ilave edip iyice çırpın. Çorbaya karışımı yavaşça ilave edip karıştırın ve çorbayı pişmeye bırakın. Bir tava...
Tencerenin içine nohut ve buğdayları koyarak kaynatın. Bir kasede terbiyesi için, İçim Yoğurt, un ve bir miktar soğuk suyu çırpın. Karışımıma kaynattığını nohut ve buğdayların suyundan bir miktar alarak biraz daha karıştırın ve hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye döküp karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine tuz ilave edin. Tavada İçim Tereyağını eritin. İçine naneyi katın ve biraz pişirin. Harcı çorbaya döküp hafifçe k...
Bir gün önceden ısladığınız nohut ve buğdayları haşlayın. Haşladığınız nohut ve buğdayı süzün ve arta kalan suda iyice yıkayıp doğradığınız semizotunu haşlayın. Pişen semizotunu da nohut ve buğdayın yanına alıp karıştırın. Derince bir kapta soğuk su ve İçim Süzme Yoğurt'u karıştırıp ayran yapın. Sarımsakları tuzla dövüp ayrana katın. Salatalıkları rendeleyip karışıma ekleyin. Hazırlanan malzemeleri ayranla karıştırın. Üzerine nane, p...
Apa şehriyeleri sıcak suda haşlayın. Ve sonrasında soğumaya bırakın. Bir kasede İçim Yoğurt'u tuz ve naneyi ekleyerek çırpın. Ardından soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin. Soğuyan arpa şehriyeleri de içine katıp biraz daha karıştırın. Dilerseniz çorbanıza haşlanmış havuç ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçim Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Karışımı bir tencereye alın, üzerine su ve önceden haşladığınız nohutları ilave edin. Tuz serpip, iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. İçim Tereyağı'nı bir tavada eritin, içine pul biber ekleyin. Çorbayı kaselere koyduktan sonra üzerine hazırladığınız biberli yağı gezdirin ve son olarak da nane serperek servis edin.
Tüm kabaklarla birlikte kuru soğanı ve elmayı küp küp doğrayıp bir tencereye alın...
İçim Tereyağı'nı derin bir tencerede orta ateşte eritin. İçerisine soğanları ekleyerek 5 dakika boyunca soteleyin. Üzerine unu ilave edin. 1 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin. Tavuk suyu, patates, süt ve suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Karışımı 10 dakika kaynamaya bırakın. İçerisine rendelediğiniz İçim Kaşar Peyniri'ni ve toz kırmızı biberi ekleyerek peynirler eriyene kadar düzenli aralıklarla karıştırın. 2 dakik...
1 tatlı kaşığı yağı geniş bir tencerede kızdırın, dana etini renkleri biraz dönene kadar pişirin. Bir tabağa alarak bekletin, bu sırada yağın geri kalanını tencereye ekleyin. Orta ateşte büyük boy ve arpacık soğanları, kırmızı biber ve sarımsak da ekleyerek yaklaşık 10 dakika kavurun. Soğanlar altın rengini aldığında domatesleri ve domates püresini ekleyin, ateşi yükselterek 2 dakika daha pişirin. Kekik dallarını, sebze suyunu ve 800 ml soğuk suyu üzeri...
Balkabaklarını soyun, 2 cm'lik şeritler halinde dilimleyin. Fırını önceden 220°C'de ısıtın. Balkabağını geniş bir pişirme tepsisine serdiğiniz yağlı kağıt üzerinde fırına verin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı üzerlerine gezdirin. Yağlı kağıdı bir tente gibi kullanarak bal kabaklarının üzerini kapayın. 45 dakika bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve serinlemeye bırakın. İçim Tereyağı'nı tavada ısıtın. Zencefil, köri,...
Soğanları soyun ve küpler halinde doğrayın. Derin bir tencerede İçim Tereyağı'nı kızdırın. Soğanları yağda kavurmaya başlayın. Patates, havuç ve pırasaları iyice yıkadıktan sonra eşit boyda dilimleyin. Soğanlara ilave edin ve tuzunu dökün. 1-2 dakika kadar soteledikten sonra karışıma et suyunu ekleyin. Kıvam alıncaya kadar sık aralıklarla karıştırarak pişirin. Ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin. Blender'dan geçirerek püre haline getirin. İç...
Konserve nohutları süzün ve İçim Light Süt, doğranmış domates, elma suyu ve toz zencefille beraber blender'dan geçirin. Homojen ve akışkan bir karışım olana kadar işlemi sürdürün. Karışımı orta boy bir tencereye alın. İçine tavuk suyunu ekleyin, yüksek ateşte kaynatın. Bol tuz ve karabiberle tatlandırın. Tabaklara servis edin, İçim Yarım Yağlı Yoğurt ve taze soğanla süsleyin.
Dolmalık biberleri kesin ve çekirdeklerini alın. Dört eşit parçaya dilimleyin. Kabakları ortadan ikiye ayırın ve ince dilimleyin. Sarımsakları ve soğanları 1 çay kaşığı İçim Tereyağ ile çevirin. Biber ve kabakları ilave edin. Orta derece ateşte sürekli karıştırarak iyice soteleyin. Karışımı ayrı bir kaba alarak 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Biberlerin kabuklarını ayıklayın, kimyon, kırmızı pul biber, domates suyu, limon suyu ve sirkeyle bir...
Fırınınızı 220°C'de ısıtın. Karnabaharı yıkayın ve kabuklarını ayıklayın. Küçük parçalar halinde dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisi üzerine yayın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Muskat rendesi, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bütün karnabahar parçaları iyice kaplanana kadar fırın tepsisinde karıştırın ve 35-40 dakika kadar fırında pişirin. Karnabaharlar kahve tonlarına gelmeye başladığında fırından alın ve serinlemeye bırak...
Buğdayı akşamdan ıslatın ve sabah kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Yumurtayı İçim Süzme Yoğurdun içine kırın ve koyu bir ayran kıvamına gelinceye kadar su ekleyerek çırpın. Hazırladığınız ayranı bir sos tenceresinde ısıtın ve kaynama derecesine getirin. İçerisine haşladığınız buğdayı ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sık aralıklarla karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.Küçük bir tavada İçim Tereyağı'nı eritin. İçine nane a...
Önce pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Derin bir kaba yumurtayı kırın. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Büyük bir çırpma teli ile iyice çırpın. Üzerine İçim Yoğurt ilave edin ve tekrar çırpın. Tencereye suyu dökün ve kaynatmaya başlayın. İçerisine pirinçleri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika pişirmeye devam. Tencereden bir miktar su alın ve hazırladığınız yoğurtlu terbiyeye ilave edin. İyice...
İçim Tereyağını tavada eritin ve sarımsakları ilave edin. 2 çorba kaşığı unu ekleyin. Hafifçe renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ilave edin. Topak topak olmasına izin vermeden sık ve hızlıca karıştırın. Kıvam almaya başladığında tuz ve karabiber ekleyin. Eğer çorbanız koyu olduysa et suyu veya su ekleyin. Servis etmeden önce üzerine 1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı'nı eriterek gezdirin, rendelediğiniz İçim Kaşar ...
Bir gece önceden ıslattığınız su ve buğdayı üzerlerini kaplayacak kadar suda haşlamaya başlayın. Su kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve serinlemeye bırakın. İçim Yoğurdu derin bir kapta tuzla karıştırın. Serinleyen buğday ve nohuda, İçim Yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis etmeden 5 dakika önce buzdolabından çıkararak dinlendirin. Üzerinde kuru nane, kekik, dereotu ya da sa...
Brokoliyi yıkayıp temizleyin. Kabuklarını soyup doğradığınız patates, havuç ve soğanla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerini kaplayacak kadar su ile Başka bir tencerede yağı eritip unu kavurun, unun rengi hafif değişmeye başlayınca azar azar sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Hazırladığınız bu beşamel sosa brokoliyi, diğer sebzeleri ve haşlama suyunun yarısı kadarını, tuzu ve karabiberini ekleyip blenderden geçirin. Yoğunluğu çok oldu is...
İçim Tereyağı'nı tencerede orta ateşte eritmeye başlayın. Portakalı sıkarak suyunu kenara ayırın. Kabaca doğradığınız soğanları ve ezdiğiniz sarımsakları tencereye ekleyin. Balkabağını küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Patatesleri aynı şekilde doğrayarak ilave edin ve birkaç dakika karıştırarak sotelemeye devam edin. Tavuk suyu, portakal suyu ve defne yaprağını ekleyin. Balkabağı ve patatesler yumuşak bir kıvama gelene kadar pişirmeyi ...
Derin bir kapta yumurta, İçim Yoğurt ve unu tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Tavuk suyu, kimyon karabiber ve tuz ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Arpa şehriyeden 2 çorba kaşığı alarak bir kenarda bekletin. Kalan arpa şehriyeyi hazırladığınız karışıma ilave edin. 25 dakika devamlı karıştırarak kaynatın.Tercih ettiğiniz kıvama göre sıcak su ya da tekrar tavuk suyu ilave edebilirsiniz. İçim Tereyağı'nı orta ateşte ısıtın. Kenar...
Kerevizi soyun ve kabaca doğrayın. Geniş bir tencerede İçim Tereyağı ısıtın. Unu ilave ederek orta ateşte unlar renk almaya başlayana kadar kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Kerevizleri tencereye ekleyin, kaynama noktasına getirip kısık ateşe alın. Tuz ve karabiber ilave edin. Kerevizler yumuşak bir kıvama gelene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve 5 dakika bekletin. Blender yardımıyla karışımı pürüzsüz hale g...
Buğday ve nohudu geceden ıslatın. Her ikisini de ayrı tencerelerde 10'ar dakika haşlayın ve süzün. Aynı tencereye aktarın. 1 çay kaşığı tuzla birlikte, üzerini kaplayacak kadar kaynamış suda tekrar pişirmeye başlayın. Ayrı bir kapta un, yumurta ve İçim Süzme Yoğurdu biraz su ile ezerek çırpın. Karışımı çok yavaş ve devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. Karışım iyice kıvam alınca ocakta alın. (Yaklaşık 20 dakika sürecektir. ) Derin küçü...
Önce mantarları iyice yıkayın, ince ince dilimleyin. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı'nı eritin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakmaya başlayana kadar karıştırarak soteleyin. 1.5 litre suyu ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı İçim Tereyağı'nı hafifçe eritin. Üzerine unu ilave ederek renkler...
Nohut ve buğdayı geceden ıslatın. Derin bir tencerede et suyunu ısıtın. İçerisine nohut ve buğdayı ekleyerek kaynatın. 1 limonun suyunu sıkın. Bir kapta İçim Yoğurt, un, limon suyu, karabiber, beyaz biber ve muskatı iyice çırpın. Nohut ve buğdayla kaynayan et suyundan iki kaşık kadar bu karışıma ilave edin. Yeniden çırpın ve karışımı et suyuna ekleyin. Tuzunu ilave edin ve 20 dakika kadar pişirin.Ispanakları iyice yıkayın ve kabaca doğrayın. Tencer...
Soğanları soyun ve küpler halinde doğrayın. Pırasaları yıkayın ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede İçim Tereyağı'nı eritin. Soğan ve pırasayı ilave ederek orta ateşte soteleyin. Et suyunu ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Hafifi tıkırdamaya başladığında bezelyeleri ilave edin. 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp bir 5 dakika kadar bekletin. Blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. içim Süt ve İçim Şef Krema'yı ilave ederek hızlıca karı...
Hamuru için, büyük bir tencerede bir tutam tuz ilave edilmiş 1 litre suyu kaynatın. Kalan suyu soğuk halde unla karıştırıp bulamaç haline getirin. Süzmeye başlayarak hızla kaynayan suya ilave edin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Düz bir tepsiye dökerek ılınması için bekletin. Daha sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce hamur parçaları halinde dilimleyin.Çorba için, büyük bir tencerede bütün tavuğu haşlayın. 1...
Çorbanın içinde yer alan yüksük mantıları hazırlamak için derin bir kabın içerisine un eleyin. İçerisine yumurta kırın, tuz ve su ilave edin. Hamur kıvamı alana kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru birkaç parçaya ayırın, üzerlerini kapatarak 30 dakika dinlendirin. Bu sırada mantının iç harcını hazırlayın. 1 küçük soğanı ince ince doğrayın. biber salçası, tuz ve karabiber ilave edin. Kuzu kıyma ekleyerek karıştırın. Düz bir zemine un serpin....
Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Domates salçasını ilave ederek mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar çektirin. İçim Tereyağı'nı bir tavada eritin. Unu renkleri dönene kadar devamlı karıştırarak kavurun. Domates karışımını ilave edin. Topaklanmasına izin vermeden sık ve hızlı karıştırarak birlikte kavurun. Blender ile homojen bir püre haline getirin.Suyu ilave edin. Kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın. İçim Şef Krema'yı bi...
Soğanı küpler halinde doğrayın. İçim Tereyağı'nı tavada eritin. Soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Pancarı iyice yıkayın kabuğunu soyun ve ince doğrayın. Soğanlara ilave ederek birlikte soteleyin. Yaklaşık 5-8 dakika soteledikten sonra bir kaba alın ve el blender'ı yardımıyla püre haline getirin. Tekrar tencereye koyun. Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyin. Karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve İçim Şef Krema'yı ilave edin...
Tencerede İçim Tereyağını eritin. Soğanları küpler halinde doğrayarak orta ateşte kavurmaya başlayın. Renkleri dönmeye başladığında unu ilave edin. Yıkayıp ayıkladığınız mercimekleri ve ince dilimlediğiniz havuçları ekleyin. Mercimek ve havuçlar hafif yumuşayana kadar soteleyin. Et suyunu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Son 5 dakika 1 çay kaşığı nane ekleyin ve karıştırın. Bir taşım daha...
Balıkları yıkayın. Geniş bir tencerede üzerlerine 1 litre su ekleyerek 15 dakika boyunca haşlayın. Sudan alın ve kılçıklarını temizleyip başka bir tencereye alın. Haşladığınız suyu balığın üzerine aktarın. Balıkları tekrar ocakta kaynatın. Üzerine un ve limonu çırparak ekleyin. Biraz kıvam aldığında jumbo karidesleri ve İçim Şef Kremayı ilave edin. İyice karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve...
Lahanayı yıkayın ve iki kez çok küçük küpler haline gelecek şekilde iyice doğrayın. Bir tencerede İçim Tereyağı eritin. Sırasıyla önce soğanları daha sonra lahanaları ve havucu sotelemeye başlayın. Lahana yumuşadığında patatesleri ilave edin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışım kıvam almaya başladığında bulguru ve kaynattığınız sıcak tavuk suyunu ilave edin. Yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde karıştırarak pişirin. ...
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün. Suyu derin bir tencereye boşaltın ve kaynatmaya başlayın. İçerisine pirinçleri ilave edin ve karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını biraz aralık bırakarak kapayın, altını kısın ve 20 dakika pişmeye bırakın. Temiz bir kaba kase içerisine yumurtayı kırın. Unu eleyerek ilave edin ve tel çırpıcı ile çırpın. İçim Yoğurt ekleyin ve çırpmaya devam edin. Pirincin suyundan iki kaşık ve tuz ilave eder...
Tencerede İçim Tereyağı'nı eritin. Dilimlediğiniz havuçları tavada sotelemeye başlayın. 1 litre suyu havuçlara yavaş yavaş ilave edin. Su kaynamaya başladığında arpa şehriyeleri ekleyin. Bir başka kasede elediğiniz unu, İçim Yoğurtla birlikte iyice birbirine karışacak şekilde çırpın. Biraz su ve bir çay kaşığı tuz ilave edin. Tekrar çırpın. Arpa şehriyeler yumuşamaya başladığında yoğurtlu terbiyeyi çorbaya ilave edin.Karıştırarak tek...
Büyük bir tencerede İçim Tereyağı'nı eritip, içine soğanları ve defne yaprağını ilave edin. Kısık ateşte soğanları 10 dakika pişirip tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Unu bir tavada sürekli karıştırarak kavurup kahverengileştirin. Daha sonra elekten geçirip topakları ayıklayın. Elenmiş unu soğanlarla beraber tencereye alıp üzerine 1,5 litre tavuk suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat 45 dakika...
Tüm sebzeleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Küpler halinde eşit boyda doğrayın. İçim Tereyağı'nı geniş bir tencerede eritin. Soğanların kabuklarını soyun ve diğer sebzelerle eşit boyda doğrayın. Tereyağında kavurmaya başlayın. Renkleri dönmeye başladığında suyu ve tuzu ilave edin, karabiberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan alın ve serinlemeye bırakın. Blender yardımıyla püre hale getirin. Yumurtanın sarısın...
Pırasa ve kuşkonmazları doğrayın. İçim Tereyağı'nı tencerede eritin ve içine sebzeleri ekleyin. Orta ateşte 6 dakika kadar soteleyin. Unu ilave edin. 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve 10 dakika kapağını kapatarak pişirin. Tuzu, karabiberi ve İçim Şef Kremayı ilave edin. Ocaktan alın ve 5 dakika bekleyin. Karışımı el blenderı'ndan geçirin. Kaselere paylaştırarak üzerini süsleyin.