Malzemeler ( 4 Kişilik )
2 tepeleme çorba kaşığı un |
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı |
1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı |
2 diş sarımsak |
1 litre et suyu |
1 çay kaşığı tuz |
Bir tutam dereotu |
1 çorba kaşığı İçim Kaşar Peyniri |
1. İçim Tereyağı’nı tavada eritin ve sarımsakları ilave edin. |
2. 2 çorba kaşığı unu ekleyin. Hafifçe renkleri dönene kadar kavurun. |
3. Üzerine soğuk et suyunu ilave edin. |
4. Topak topak olmasına izin vermeden sık ve hızlıca karıştırın. |
5. Kıvam almaya başladığında tuz ve karabiber ekleyin. |
6. Eğer çorbanız koyu olduysa et suyu veya su ekleyin. |
7. Servis etmeden önce üzerine 1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı'nı eriterek gezdirin, rendelediğiniz İçim Kaşar Peynir’i ve dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun. |