Arabaşı Çorbası (Yöresel, İç Anadolu) Tarifi

Malzemeler

( 6 Kişilik )

1 bütün tavuk
140 gr un
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
75 ml limon suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
1 litre su
240 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hamuru için
140 gr un
1.5 litre su
Bir tutam tuz

Yapılışı

Hamuru için, büyük bir tencerede bir tutam tuz ilave edilmiş 1 litre suyu kaynatın. Kalan suyu soğuk halde unla karıştırıp bulamaç haline getirin. Süzmeye başlayarak hızla kaynayan suya ilave edin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Düz bir tepsiye dökerek ılınması için bekletin. Daha sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce hamur parçaları halinde dilimleyin. Çorba için, büyük bir tencerede bütün tavuğu haşlayın. 1 çorba kaşığı salça ve yarım çay kaşığı toz kırmızıbiberi biraz sulandırarak ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tavuğu tencereden ve parçalara bölün. Tavuğu haşladığınız suyu bekletin.

Küçük bir tavada İçim Tereyağı’nı eritin ve üzerine unu ilave ederek hızlıca ateşte çevirmeye başlayın. Kalan salça ve kırmızıbiberleri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika daha kavurun. Bu karışımı, beklettiğiniz sıcak tavuk suyuna ilave edin. Üzerine tavuk parçalarını ekleyin. Bir kez daha kaynayana kadar pişirin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurları ilave edin ve limon suyunu gezdirin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap