DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

ZEYTİNYAĞLI PIRASA Tarifi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA Tarifi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

1 kg pırasa
2 adet havuç
1-2 adet orta boy sıkmalık portakal
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı pirinç
200-250 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
2-3 küp şeker
Tuz

Yapılışı

Portakalla enfes bir tada kavuşan bu zeytinyağlı pırasa tarifi favori kış yemeklerinizden olacak.

1. Geniş bir kaba pırasaları ve havuçları küçük küçük doğrayın.
2. Portakalın suyunu sıkın (Yarım su bardağı kadar). 
3. Portakal suyunu, suyu, zeytinyağını, pirinci, şekeri ve tuzu pırasanın üstüne dökün ve iyice karıştırın. 
4. Teflon bir tencereye hazırladığınız karışımı alın. Kısık ateşte (1 saat kadar) hiç karıştırmadan pişirin. 
5. Sebzeleriniz yumuşayıp pişince altını kapatın ve soğumaya alın.
6. Birkaç saat dinlendirip soğuttuğunuz pırasayı tabaklara aldıktan sonra üzerine İçim Süzme Beyaz Peynir'i küp küp doğrayın. Afiyet olsun.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...