DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

ZEYTİNYAĞLI PIRASA Tarifi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA Tarifi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

1 kg pırasa
2 adet havuç
200-250 gr İçim Süzme Beyaz Peynir ( 4 kişi için)
1-2 adet orta boy sıkmalık portakal
Yarım su bardağı su
2-3 küp şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı pirinç
Tuz

Yapılışı

Geniş bir kaba pırasaları ve havuçları küçük küçük doğrayın. Portakalın suyunu sıkın (Yarım su bardağı kadar) Portakal suyunu, suyu, zeytinyağını, pirinci, şekeri ve tuzu pırasanın üstüne dökün. İyice karıştırın. Teflon bir tencereye hazırladığınız karışımı alın. Kısık ateşte (1 saat kadar) hiç karıştırmadan pişirin. Sebzeleriniz yumuşayıp pişince altını kapatın ve soğumaya alın. Birkaç saat dinlendirip soğuttuğunuz pırasayı tabaklara aldıktan sonra üzerine İçim Süzme Beyaz Peynir'i küp küp doğrayın. Afiyet olsun.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...