Karidesli Makarna Tarifi

Malzemeler

( 4 Kişilik )

1 kg taze karides
1 paket penne makarna,
3 diş sarımsak
500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
1 soğan
½ havuç
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı elma sirkesi
5 çorba kaşığı İçim Tereyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri
250 ml su

Yapılışı

Karidesleri ayıklayın. Ayıkladığınız kabukları 250 ml su eklediğiniz büyük bir tencerede, havuç, yarım soğan, yarım demet maydanoz ve sirke ile birlikte 15-20 dakika haşlayın. Elde ettiğiniz suyu süzdükten sonra, tuz ekleyerek kaynatmaya devam edin.

İçim Tereyağı’nı orta boy bir tavada kızdırın. Soğanın kalan yarısını doğrayın ve ince kıyılmış sarımsaklarla birlikte pembeleşene kadar soteleyin. Ayıklanmış karideslerinizi ilave edin. Karidesler renk değiştirmeye başladığında doğranmış domatesleri tavaya ekleyin.

Bu sırada haşlamaya devam ettiğiniz suya makarnaları ekleyin. Makarna paketi üzerinde belirtilen süre dolmaya yaklaştığında bir kepçe makarna suyundan alarak tavada pişen karides sosun üzerine ekleyin. Makarnaları süzdükten sonra karidesli sosla birleştirin.

Üzerine rendelenmiş İçim Kaşar Peynirini bolca rendeleyin. Geri kalan yarım demet maydanozu ince kıyıp makarnanın üzerine serpiştirin ve sıcak servis edin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap