Deniz Mahsullü Risotto Tarifi

Malzemeler

 ( 2 Kişilik )

160 gr arborio pirinci
100 gr İçim Tereyağı
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 adet büyük boy soğan, ince kıyılmış
650 ml balık suyu
16 adet kum midyesi, iyice yıkanmış
100 gr orta boy karides
100 gr taze kalamar, dilimlenmiş
100 ml üzüm sirkesi
Tuz, karabiber

Yapılışı

15 gr İçim Tereyağını derin bir tavada eritin. Kum midyelerini tavaya alıp bir dakika çevirin. Üzerine yarım bardak su ekleyip kapağını kapatın. 4-5 dakika ateşten alın ve bir kaba aktarın. Kabuklarını ayıklayıp etli kısımlarını ayırın.

Tavaya tekrar 15 gr İçim Tereyağı ekleyip ısıtın. Kalamarları tavaya atıp 2 dakika çevirin. Tuz ve beyaz biberle lezzetlendirip ateşten alın. Karidesler için de aynı işlemi uygulayın.

Tencerede kalan İçim Tereyağını kızdırın. Soğanları ekleyip yarım dakika pişirdikten sonra sarımsakları ekleyin. Pirinçleri ilave ederek 2 dakika karıştırarak pişirin. Sırasıyla sirke ve balık suyunu ilave edin. Sürekli karıştırmaya devam edin.

Kıvam almaya başladıkça suyu ilave etmeye devam edin. Pirinçler suyu emince pişirdiğiniz deniz mahsullerini ilave edin. 1 bardak su ilave ekleyerek karıştırmaya ve pişirmeye devam edin.

Yaklaşık 20 dakika sonra biraz tuz ve beyaz biber ekleyip karıştırarak ateşten alın. Sıcak servis edin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap