Mantarlı ve Kaşarlı Risotto Tarifi

Malzemeler

 ( 4 Kişilik )

1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
400 gr mantar, dilimlenmiş
1 litre sıcak sebze suyu
180 gr beyaz pirinç
100 gr taze kekik
100 gr İçim Kaşar Peyniri, çok ince rendelenmiş

Yapılışı

İçim Tereyağı’nı tavada ısıtın ve mantarları 2-3 dakika soteleyin. Düşük ateşte sıcak tuttuğunuz sebze suyundan bir kepçe alarak mantarlara ekleyin. Suyu çekmesi için bekleyin. Y

ıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave ederek karıştırın. Pirinçler kadar kepçeyle sıcak suyu eklemeye devam edin. Kekik yapraklarını ilave edin.

Risottoyu tabaklara bölüştürün. Üzerlerine rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri serperek sıcak servis edin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap