DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Acılı Güveç Tavuk Tarifi

Acılı Güveç Tavuk Tarifi

Acılı Güveç Tavuk Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

2 adet patates, yarı haşlanmış, küp kesilmiş
2 adet kereviz sapı, doğranmış
2 adet havuç, soyulmuş, küp doğranmış
1 adet soğan, ince doğranmış
50 gr İçim Kaşar Peynir
2 diş sarımsak, ezilmiş
350 gr salsa sos
2 çay kaşığı iri tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz acı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet tavuk göğsü, ortadan kesilmiş
4 adet tavuk but
2.5 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Derin bir tencereye zeytinyağını gezdirin ve orta ateşte ısıtın. Patates, kereviz, soğan, sarımsak ve havucu soteleyin. İçine salsa sos, tuz, kimyon, acı biber ve karabiberi ekleyin. Tavukları sebzelerin üzerine bölüştürün ve üzerine tavuk suyu dökün. Ağzı kapalı şekilde yaklaşık 3 saat kadar pişirin. Tavukları çatal bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün ve tüm karışımla birlikte güveç bir kaba aktarın. Üzerlerine İçim Kaşar Peyniri rendeleyin. Peynirler eriyip renkleri altın sarısına dönene kadar 180 derecelik fırına verin. Fırından aldığınız gibi sıcak servis edin.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...