İçim | İçim Rahat

DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

İçim Rahat
İçim Rahat
İçim Rahat

İçim Rahat Laktozsuz Sütü Kolayca Sindirin, Gün Boyu Hafif Hissedin

Süt içmeyi seven ancak sonrasında yarattığı sindirim şikâyetlerinden rahatsız olanlara İçim Rahat, kolay sindirimi sayesinde hafif bir gün sunar. İçim’in taptaze, besleyici ve lezzetli süt ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek raflara sunduğu İçim Rahat, şişkinlik yaşamadan sütün tüm faydalarından yararlanmak ve hafif beslenmek isteyenler tarafından kolayca tüketilebilir.

İçerdiği protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynı olan İçim Rahat, laktoz sindirilememesi sebebiyle yaşanan şikâyetlerin yanı sıra; diyeti sırasında şişkinlik hissetmek istemeyenler, hafif ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenler, hamileler ve emziren anneler tarafından da tercih edilmektedir.

200 ml, yarım ve bir litrelik UHT ambalajlarda sunulan İçim Rahat laktozsuz süt tazelik, lezzet ve yüksek besin değeri özellikleriyle de öne çıkmaktadır.

Enerji ve Besin Öğeleri İçim Laktozsuz Yarım Yağlı Süt (100 ml için)
Enerji: 183 kJ / 44 kcal
Yağ: 1,5 g
Karbonhidrat: 4,7 g
Protein: 2,8 g
Kalsiyum: 112 mg

BİRİM AĞIRLIK

200ml, 500ml, 1L

Enerji ve Besin Öğeleri İçim Laktozsuz Yarım Yağlı Süt (100 ml için)
Enerji: 183 kJ / 44 kcal
Yağ: 1,5 g
Karbonhidrat: 4,7 g
Protein: 2,8 g
Kalsiyum: 112 mg

BİRİM AĞIRLIK

500ml

Enerji ve Besin Öğeleri İçim Laktozsuz Yarım Yağlı Süt (100 ml için)
Enerji: 183 kJ / 44 kcal
Yağ: 1,5 g
Karbonhidrat: 4,7 g
Protein: 2,8 g
Kalsiyum: 112 mg

BİRİM AĞIRLIK

200ml

Enerji ve Besin Öğeleri İçim Laktozsuz Yarım Yağlı Süt (100 ml için)
Enerji: 183 kJ / 44 kcal
Yağ: 1,5 g
Karbonhidrat: 4,7 g
Protein: 2,8 g
Kalsiyum: 112 mg

BİRİM AĞIRLIK

200ml

Enerji ve Besin Öğeleri 100 g için
Enerji:  207 kJ / 49 kcal
Yağ:1,5 g
Doymuş yağ: 1 g
Karbonhidrat: 4,7 g
Şeker: 4,7 g
Protein: 4,2 g
Tuz: 0 g
Kalsiyum: 155 mg

BİRİM AĞIRLIK

750 gr

Neden Süt

Neden İçim Rahat?

Bağırsaklarda yeterli miktarda laktaz enzimi sentezlenemediği zaman laktoz bağırsaklarda parçalanamaz ve emilemez. Laktoz kana geçebilecek daha küçük parçacıklara bölünemediğinden bağırsak içinde kalarak buranın sıvı-mineral dengesini olumsuz etkiler. Aşırı sıvı-mineral birikimiyle genişleyen bağırsaklarda hareketlilik artar ve ishal ortaya çıkar. Bunun yanında serbest halde yıkılmadan kalın bağırsaklara ulaşan laktoz buradaki bakteriler tarafından mayalanma işlemine uğrar ve ortaya hidrojen gazı çıkar. Fazla miktardaki hidrojen hem ishali arttırır hem de gaz ve şişkinlik başta olmak üzere diğer sindirim sistemi şikayetlerine yol açar. Bu olaya tıp dilinde, Laktoz İntoleransı, Laktoz Malabsorpsiyonu ya da Laktaz Eksikliği gibi tanımlar verilmiştir.

Dünyada laktoza intolerans, toleranstan daha fazladır.

Coğrafyaya göre değişiklik gösteren laktoz intoleransı oranı sırasıyla Uzak Doğu Ülkelerinde neredeyse %100, Güney Amerika’da %73, İtalya’da %39, Fransa’da %37, Afrika ülkelerinde %73, Türkiye’de ise %37 olarak görülmektedir.

İçim Rahat Laktozsuz süt, içerisinde bulunan doğal laktaz enzimiyle süt şekerini, paketleme aşamasında parçalar. Bunun sonucunda oluşan laktozsuz süt, laktozu sindirmekte zorlanan kişilerde görülen şişkinlik ve gaz şikâyetlerini azaltarak rahat bir gün sunar.

İçerdiği protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynı olan İçim Rahat, laktoz dayanıksızlığı sebebiyle yaşanan şikâyetlerin yanı sıra; diyeti sırasında şişkinlik hissetmek istemeyenler, hafif ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenler, hamileler ve emziren anneler tarafından da tercih edilebilir. Süt keyfinizden vazgeçmemek ve sütün tüm faydalarından yararlanmak için İçim Rahat laktozsuz sütü içebilirsiniz.

Kaynaklar
Holsinger, V.H.; Kligerman, A.E. 1991. Applications of Lactose In Dairy Food and Other Foods Containing Lactose. Food Technology 45 (1) 92, 94 – 95.
Pereltsvaig, A. (2014, October 29). Global Geography of Milk Consumption and Lactose (In)Tolerance, 13 Mart 2016,
http://www.languagesoftheworld.info/uncategorized/global-geography-milk-consumption-lactose-intolerance.html#ixzz45i4PpWIn

Bunları Biliyor musunuz?

Üretim Süreci

Laktaz Enzimi ile Laktoz Parçalanması (Hidroliz)

Laktozun, glikoz ve galaktoza ayrılması; hayvanlar, bitkiler ve mikroorganizmalarda bulunan beta-galaktosidaz yani laktaz enzimleri ile gerçekleştirilir. Endüstride sadece mikroorganizmalardan elde edilen enzimler kullanılmaktadır. Herhangi bir ön işleme gerek duyulmaksızın elde edilen son ürünlerin bozulmadan kalması ve besin içeriğinde herhangi bir kayıp olmaması nedeniyle enzimatik hidrolizlenme; hidrolaz enzimi ile yapısındaki bir molekül suyun çıkarılması yoluyla parçalanması teknik açıdan daha uygundur. Enzim fiyatlarının yüksek olmasından dolayı da, piyasadaki laktozsuz ürünlerin maliyeti, diğerlerine oranla daha yüksektir.

Kaynak
Güney, Ö., 2014, Laktozsuz Süt Ürünlerinin Geliştirilmesi, https://prezi.com/q0svf84tfk7d/laktozsuz-sut-urunlerinin-gelistirilmesi/

Rahat Gün Önerileri

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...

www.icimdenyemekgeldi.com