DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

İçim Yoğurtlu Granola

İçim Yoğurtlu Granola

İçim Yoğurtlu Granola

Malzemeler:

• 2 su bardağı yulaf
• 2/3 yemek kaşığı bal
• 1/2 yemek kaşığı tarçın
• 1/2 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 adet kırmızı elma püresi
• 150 gr İçim Yoğurt

Yapılışı

Bu lezzetli tarife geçmeden önce son zamanların en popüler yiyeceklerinden olan granola nedir diye merak edenler granolayı yulaf, kuruyemiş ve kuru meyvelerden oluşan sağlıklı atıştırmalık olarak tanımlamak mümkündür. Hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu olan bu ev yapımı granola tarifi diyetlerinizin vazgeçilmezi olacak.

1. İçim Yoğurt dışında tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır.
2. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayılır, 150 derecede yaklaşık 25 dk pişirilir.
3. Her 10 dk da bir fırının kapağı açılıp karıştırılır.
4. 25 dk sonunda fırından çıkarılıp, soğuması için tezgâha bırakılır.
5. Tamamen soğuduğu zaman, içine istediğiniz kavrulmuş kuruyemişler konulur. İsteğe göre; hurma, kayısı, ceviz, fındık, üzüm, kuş üzümü, dut kurusu, kabak çekirdeği…
6. Soğuyan granola yoğurdun içine konulup karıştırılır. Afiyet olsun.

Püf noktası: Granolanın çıtır çıtır olması iyice soğutmaya ve saklama kabımızın hava almamasına bağlıdır.
İpucu: Yoğurdun bir kısmına chia da karıştırsanız, daha da tok kalmanızı sağlayacaktır.

Yapılışı

1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve 1,5-2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
2. Patlıcanları acı suyunun gitmesi için 10 dakika tuzlu suda bekletin.
3. Patlıcanları sudan çıkarıp havlu kağıdın üstüne koyarak kurulayın.
4. Zeytinyağı, toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve sarımsak tozunu bir kapta karıştırarak patlıcan marinesi için sosu hazırlayın.
5. Patlıcanları hazırlanan sosa bulayın ve tost makinesinde kızarana kadar pişirin.
6. Taze soğan, kapya biber, kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
7. Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın.
8. İçim Labne ve İçim Yoğurt’u ayrı bir kapta karıştırın. Üzerine hazırladığınız taze soğan, kapya biber, kornişon turşu, maydanoz, dereotu,yağda kavrulmuş susam ve sarımsak rendesini ekleyerek sosu hazırlayın.
9. Tavaya zeytinyağı ve sarımsak rendesini koyup üzerine domatesleri rendeleyin.
10. Üzerine kekik, karabiber, tuz ve hatta bir fiske şeker koyun.
11. Üzerine salçayı ve gerekirse akışkanlığı sağlamak üzere çok az su ekleyin.
12. Sosu ocaktan alarak dinlenmeye bırakın.
13. Sonra sırasıyla; ızgara patlıcan, üzerine İçim Labne’li sos koyarak kule yapın.
14. En üste de kekikli domatesli sosu koyarak son dokunuşu yapın. Afiyet olsun.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...