Karidesli Baget Sandviç Tarifi

Malzemeler

4 adet 15 cm’lik baget ekmek
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
2 çorba kaşığı İçim Yoğurt
3 çorba kaşığı Dijon hardalı
1 çay kaşığı Tobasco sos
Kızartma için sıvıyağ
120 ml İçim Süt
1 adet yumurta, çırpılmış
200 gr galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı

Fırınınızı 180 derecede önceden ısıtın. Baget ekmekleri ikiye bölün ve içlerinin birazını alın. İç kısımlarına İçim Tereyağı sürün. İçim Tereyağ sürdüğünüz kısımları yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Ufak bir kabın içinde İçim Yoğurt, hardal ve acı sosu karıştırın. Bir kızartma tenceresinde karidesleri kızartabileceğiniz kadar sıvıyağı ısıtın. Orta boy bir kasede süt ve yumurtayı karıştırın. Bir başka kasede galeta unu, tuz, toz biber ve karabiberi karıştırın. Karidesleri önce una, sonra yumurta karışımına son olarak da galeta unu karışımına bulayın. Galeta ununa bulanmış karideslerin üçte birini kızmış yağda her tarafı eşit derecede olacak şekilde kızartın. Kağıt havluda yağını alın. Aynı işlemi karideslerin tamamı kızarana kadar tekrarlayın. Sosu fırından aldığınız ekmeklerin her iki tarafında da sürdükten sonra domates ve kızarmış karidesleri ekmeklerin arasına doldurun.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap