İçim Şef Kremalı Ispanaklı Börek

Malzemeler

750 gr., 2/3 bağ ıspanak
5 adet yufka
1 orta boy kırmızı soğan
3 adet yumurta
1,5 paket İçim Şef Krema
½ şişe soda
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

• Öncede ısıttığınız tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
• 1 orta boy kırmızı soğanı küp küp doğrayıp tavada kavurmaya başlayın.
• Soğanlar renk aldıktan sonra kabaca doğradığınız ıspanakları tavaya atıp çok öldürmeden kavurun.
• Ardından 1 tatlı kaşığı pul biber , birer çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
• Börek içini soğutmaya alın.
• Bir kabın içerisine 3 adet yumurta, 1,5 paket İçim Şef Krema ve ½ şişe soda ekleyip iyice karıştırın.
• Yufkaların yapışmasını önlemek için böreği hazırlayacağınız tepsinin tabanını ve yanlarını iyice yağlayın. Ben yaparken 32 cm çapında yuvarlak emaye tepsi kullandım.
• Tepsiye 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin ve hazırladığınız kremalı karışımdan bir miktar ekleyin. 2 yufkayı daha büyük parçalar halinden katman olarak yerleştirin ve aralarına kremalı karışımdan ekleyin.
• Soğuyan ıspanak içinizi yufkaların üzerine ekleyin ve her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın.
• Ispanakları ekledikten üzerine kalan 2 yufkayı da ekleyip aralarına krema karışımından bir miktar daha dökün.
• Bu işlemleri yaptıktan sonra kenarlardan sarkıttığınız yufkaları kapatın.
• Tepsinizi ocağın üzerine alın ve kontrollü bir şekilde pişirmeye başlayın. Bu aşamada tepsinizi sık sık ocağın üzerinde daire çizerek çevirin ki her tarafı eşit pişsin.
• Böreği çevirmeye yakın tepsinizi sallayın böylece yufkanın yapışmasını engellemiş olursunuz ve çevirme işlemini düzgün yapabilirsiniz.
• Aynı boyutta bir tepsiyi böreğin üzerine kapatıp çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
• Pişen yüzeyin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı gezdirin.
• Her iki tarafı güzelce pişen ıspanaklı böreğiniz yenmeye hazır. Afiyet olsun.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap