Ev Yapımı Dondurma

Malzemeler

(6 Kişilik)

1 paket İçim Şef Krema (200 gr)
70 ml süt
50 gr toz şeker
1 çubuk vanilya
150 gr donmuş çilek

Yapılışı

• Ev yapımı dondurma makinasının düzeniği için; iç içe geçebilen 2 kaseye ihtiyacınız olacak.
• Büyük olanın içine temiz bir bez yerleştirin. Üzerine yaklaşık 2 litre su ve 1 avuç tuz ekleyin. Tuz iyice eriyene kadar karıştırın.
• Mutfak bezi kasenin kaymasını engelleyecek. Tuz ise buzun sıfır dereceden daha soğuk olmasını sağlayacak. Böylece dondurma daha çabuk kıvamını bulacak.
• Tuzu iyice erittikten sonra, ortasına daha ufak bir kase yerleştirin ve yüzmesini engellemek için ortasına bir ağırlık koyun. Kasenin dibine değmesin ancak biraz alçalsın.
• Ev yapımı dondurma düzeneğini bu şekilde buzluğa koyun ve bir gece dondurun.
• Buz iyice donduktan sonra küçük kaseye 1 paket krema ekleyin.
• 50 gr toz şeker ve 70 ml sütü ekleyin.
• 1 çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip küçük bir bıçağın tersiyle çekirdeklerini sıyırın ve karışıma ekleyin.
• Karışımı el mikseri ile yaklaşık 15 dakika iyice çırpın. Çırparken kabın kenarlarını iyice sıyıra sıyıra çırpmaya dikkat edin.
• Bu haliyle biraz daha dondurduktan sonra dondurmanız yemeye hazır.
• Çileklisini yapmak için; 150 gr donmuş çileği mutfak doğrayıcısına atıp çekin.
• Çilekleri dondurmaya ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Çilekler donuk olduğu için dondurmayı daha da soğutup kıvamını da kalınlaştıracaktır.
• Karışımı bir kaba alıp, bir gece buzlukta bekletin.
• Ev yapımı, çok kolay ve makineye gerek kalmayan dondurmanız hazır.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap