Leziz Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

Malzemeler

● 3 parça tavuk göğsü
● 1 paket İçim Şef Krema
● 300 ml et suyu
● 1 / 3 bağ maydanoz
● Yarım su bardağı un
● 1 silme çorba kaşığı İçim Tereyağı
● 400 gr kestane mantarı
● 3 çorba kaşığı zeytinyağı
● 2 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Kremalı Mantarlı Tavuk Yapmanın Püf Noktaları
● Kremalı tavuk tarifine ekleyeceğiniz mantarları yıkamak yerine temiz ve nemli bir bezle silebilirsiniz. Böylelikle mantarlarınız pişirme esnasında kararmaz ya da sularını salmaz.
● Eğer kremalı mantarlı tavuk için kullanabileceğiniz et suyunuz yoksa, tarife aynı miktarda su da ekleyebilirsiniz.
● Maydanoz sapları, kremalı tavuk tarifi için tamamen isteğe bağlı bir malzeme. Ancak siz de Refika Birgül’e kulak vererek maydanoz saplarını ayırabilir ve ince ince kıyarak tarifinize ekleyebilirsiniz.

Kremalı Mantarlı Tavuk Yapımı
● Kremalı mantar soslu tavuk yapmak için tavuk göğüslerini yaklaşık 2 parmak kalınlığında ve 10 cm uzunluğunda büyük parçalar olacak şekilde dilimleyin.
● 1 buçuk çorba kaşığı İçim Şef Krema’yı, birer çay kaşığı tuz ve karabiberle karıştırın.
● Tavuk için hazırladığımız krema karışımı ile tavuk göğsü parçalarını derin bir kapta harmanlayın.
● Temizlediğiniz mantarlarınızı büyük parçalar halinde doğrayın.
● Maydanozlarınızın saplarınını ayırın. Daha sonra maydanozları çok ince kıyılmış olmayacak şekilde doğrayın.
● Maydanoz saplarını ince ince doğrayarak ayırın.
● Bir tabağa ya da tezgahınıza unu döktükten sonra, kremalı tavuk göğsü parçalarını tek tek una bulayın.
● Geniş bir tavaya 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek yağın ısınmasını bekleyin.
● Tavukların üzerindeki fazla unu hafifçe silktikten sonra, krema soslu tavuk parçalarını teker teker tavaya alın.
● Eğer tavanız tüm tavuk parçalarını alabilecek genişlikte ve derinlikte değilse, tavuk parçalarını iki parti halinde kızartabilirsiniz.
● Tavukları bir tarafları kızardığında bir maşa yardımıyla çevirerek, her iki tarafın da eşit şekilde pişmesini sağlayın.
● Tavuklarınız kızardığında ocağın altını kısarak tavukları bir tabağa alın.
● Tavaya doğradığınız mantarları ekleyerek ocağın altını yeniden en yüksek dereceye getirin.
● 1 çay kaşığı tuz ve doğradığınız maydanoz saplarını da tavaya ekleyin.
● Mantarları bir dakika soteledikten sonra 300 ml et suyunu da tavaya ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.
● Son olarak tabağa aldığınız tavuk parçalarını da yeniden tavaya ekleyin.
● Mantarlar piştiğinde taze kıyılmış maydanozları da mantarlı kremalı tavuk karışımına ekleyin ve ocağınızın altını kapatın.
● Son aşamada İçim Şef Krema’nın kalan kısmını da kremalı tavuklu mantar karışımının üstüne dökün ve tüm malzemeleri yeniden karıştırın.
● Kremalı mantarlı tavuk servise hazır!

Servis Önerisi
Tüm malzemeleri son bir kez karıştırdınız ve ocağınızın altını kapattınız. Artık kremalı tavuk tarifi servise hazır! Servis esnasında damak zevkinizi ve yaratıcılığınızı dilediğinizce konuşturabilirsiniz. Doğradığınız maydanozların bir kısmını tarife eklemediğiniz takdirde, servis aşamasında tabakların üstüne serpebilirsiniz.

Kremalı mantarlı tavuk tarifi, enfes bir öğün için başlı başlına yeterli. Ancak hazırladığınız kremalı mantarlı tavuk ile kusursuz bir uyum yakalayabilecek birçok lezzet alternatifi de var. Eğer yemeğinizi tek başına servis etmeyi tercih etmiyorsanız, yan yemek seçeneklerine göz atabilir ve daha zengin bir öğün oluşturabilirsiniz. Özellikle kalabalık misafirleri ve sevdiklerinizi ağırlarken, yan yemek alternatiflerine göz atmak size hem zamandan hem de efordan kazandırabilir. O halde, gelin birlikte göz atalım: kremalı mantarlı tavuğun yanında hangi lezzetleri servis edebilirsiniz?

Kremalı Mantarlı Tavuk Yanında Yapabileceğiniz Diğer Lezzetler
Kremalı mantarlı tavuk Refika Birgül’ün tarifinde, çıtır çıtır ve tadı damakta kalan bir patates kızartmasıyla birlikte servis edilmiş. Siz de mantarlı kremalı tavuk ve patates uyumunu seviyorsanız, Refika gibi parmak kalınlığında doğradığınız patatesleri derin yağda kızartarak leziz bir eşlikçi hazırlayabilirsiniz.

Hazırladığınız tavuk yemeği kremalı ve mantarlı olduğu için makarna tarifleri de bu lezzetin yanına kusursuz bir şekilde uyum sağlayabilir. Hazırlaması son derece pratik ve hızlı olan domates soslu makarna, kremalı tavuk tarifinin yanında servis etmek için harika bir seçim olabilir. Üstelik bu makarna tarifini hazırlamak için yalnızca domates, salça, makarna ve İçim Tereyağı’na ihtiyacınız var. Makarnanızın enfes sosunu damak tadınıza uygun baharatlarla taçlandırabilir ve lezzeti zirveye çıkarabilirsiniz. Domates soslu makarna tarifine ulaşmak için tıklayın!

Söz konusu kremalı mantarlı tavuk tarifi olduğunda, dumanı üstünde tüten, tane tane dağılan bir pilavdan bahsetmeden geçmek olmaz. Siz de Türk mutfağının başlıca klasikleri arasında yer alan pilavdan vazgeçemiyorsanız, kremalı mantarlı tavuğun yanında leziz bir pilav hazırlayabilirsiniz. Pilavı doğrudan pirinçle ya da bulgurla yapabilir, arzu ederseniz yalnızca arpa şehriye pilavı hazırlayarak tarife biraz farklılık katabilirsiniz. Tamamen size kalmış!

Hazırladığınız leziz tavuk tarifinin içinde birçok tadı bir araya getirdiğiniz için salata kusursuz bir eşlikçi olabilir. Sevdiğiniz çiğ sebzeleri damak tadınıza uygun salata soslarıyla harmanlayabilir ve harika bir öğün hazırlayabilirsiniz.

İşte kremalı mantarlı tavuk tarifinin tüm ipuçları ve püf noktaları! Siz de uygulaması oldukça basit ve pratik olan bu tarifi en kısa sürede mutfağınıza taşıyabilir; tavuk, mantar ve İçim Şef Krema’nın eşsiz lezzetlerini bir araya getirerek sofranızı taçlandırabilirsiniz!

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap