DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

İçim Süzme Peynir'li ve Pırasalı Börek

İçim Süzme Peynir'li ve Pırasalı Börek

İçim Süzme Peynir'li ve Pırasalı Börek

Malzemeler ( 4 Kişilik )

3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı İçim Süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su

İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kg ince doğranmış pırasa
200 gr. İçim Süzme Peynir

ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı

Yapılışı

Mayayı 2-3 dakika suda bekletin. Unu geniş bir kaba alın. Ortasına kabarmış maya, zeytinyağı, İçim Süt ve 1 adet yumurta ekleyin. Elinizle iyice yoğurarak yumuşlak bir hamur elde edin. Hamuru dinlenmesi için bir kenara alın. Bu sırada iç harcını hazırlayın. ince doğranmışl pırasaları 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı İçim Tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber ile iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonar İçim Süzme Peynir'i de rendeleyip pırasaların içine ekleyin. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Yaklaşık 20 cm genişliğinde 4 adet yufka elde edin. Her bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yufkaların üzerine eritilmiş İçim Tereyağı'nı sürün. İçine iç harcı koyup ince ince rulo şeklinde sarıp, daha sonra simit gibi yuvarlak dolayarak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serperek 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...