Malzemeler ( 4 Kişilik ) Yarım paket yaş maya 1 çay bardağı su 3 su bardağı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı İçim Süt 1 yumurta 2 çorba kaşığı İçim Tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber | İç Harcı İçin Yarım kg ince doğranmış pırasa 200 gr. İçim Süzme Peynir Üzeri İçin Yumurta sarısı Susam |
Yapılışı
1. Mayayı 2-3 dakika suda bekletin.
2. Unu geniş bir kaba alın.
3. Ortasına kabarmış maya, zeytinyağı, İçim Süt ve 1 adet yumurta ekleyin.
4. Elinizle iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru dinlenmesi için bir kenara alın.
5. Bu sırada iç harcını hazırlayın. İnce doğranmış pırasaları 2 çorba kaşığı İçim Tereyağı,1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile iyice karıştırın.
6. Karıştırdıktan sonar İçim Süzme Peynir’ i de rendeleyip pırasaların içine ekleyin.
7. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Yaklaşık 20 cm genişliğinde 4 adet yufka elde edin.
8. Her bir yufkayı ortadan ikiye bölün.
9. Yufkaların üzerine eritilmiş İçim Tereyağı ’nı sürün.
10. İçine iç harcı koyup ince ince rulo şeklinde sarıp, daha sonra simit gibi yuvarlak dolayarak fırın tepsisine dizin.
11. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serperek 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun .