DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Sucuklu Bezelyeli Tavuk Tarifi

Sucuklu Bezelyeli Tavuk Tarifi

Sucuklu Bezelyeli Tavuk Tarifi

Malzemeler ( 4 Kişilik )

150 gr sucuk
100 gr bezelye
4 adet tavuk
2 adet soğan, halka doğranmış
2 diş sarımsak
60 ml İçim Krema
2-3 dal biberiye, defne yaprağı ve taze kekik
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı

Geniş bir tencereye bezelyeleri alın. Bir diş sarımsak, bir dal taze kekik ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip kaynamalarını bekleyin. Bezelyeler pişmeye başladığında sudan alın ve süzün. Fazla derin olmayan geniş bir tencereye bir dal biberiye, bir dal kekik, bir dal defne yaprağı ve bir diş sarımsağı kabuğuyla birlikte yerleştirin. Üzerine tavuk etlerini ve soğanları yerleştirin. 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip ocağa koyun. Tavuklar kızarmaya başlayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Diğer taraflarını çevirin. Bezelyeleri ekleyin. Tekrar kapağını kapatıp aralıklı olarak karıştırarak 20 dakika daha pişirin. İçim Kremayı ilave edin ve iyice karıştırın. Otları tencereden çıkarıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis edin.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...