Kızarmış Kalkan Tarifi

Malzemeler

( 4 Kişilik )

1 kg kalkan, filetoları çıkarılmış, derisi alınmış
2 adet yumurta
Un
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
Biberiye
Limon dilimleri
Tuz

Yapılışı

Yumurtaları bir kaseye alıp bir tutam tuzla çırpın.

Kalkan filetolarını ikiye bölüp unlayın ve yumurtaya bulayın.

Yapışmaz tabanlı bir tavada 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı’nı kızdırıp filetoları tavaya alarak her iki taraflarını birkaç dakika kızartın.

Her tabağa ikişer parça fileto yerleştirin. Limon dilimleri ve biberiye eşliğinde servis edin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap