Fesleğen Soslu Deniz Tarağı Tarifi

Malzemeler

 ( 4 Kişilik )

2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
3 diş sarımsak, doğranmış
2 adet acı kırmızıbiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
2 adet soğan, yarım halka şeklinde ince dilimlenmiş
450 gr deniz tarağı
1 çorba kaşığı balık sosu
¼ çorba kaşığı şeker
½ çorba kaşığı çekilmiş tane karabiber
200 gr fesleğen yaprağı, kabaca doğranmış

Yapılışı

Geniş bir vok tavada çim Tereyağı’nı ısıtın. Yağ kızdığında sarımsak ve doğranmış kırmızı biberleri 30 saniye kadar soteleyin. Soğanları ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin. Deniz tarağını ilave edin. 1-2 dakika yüzeyleri altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Balık sosunu ekleyin. Şeker ve karabiber ile baharatlandırın. 1 dakika daha yüksek ısıda pişirmeye devam edin.

Fesleğen yapraklarını ekleyin ve sıcakken servis edin.

Şık bir sunum için deniz tarağının kabuklarını kullanabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap