DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Hamur İşleri

Hamur İşleri

Pirinç Tartı Tarifi

Pirinç Tartı Tarifi

Süte biraz tuz ilave ederek kaynatın. Süt kaynayınca pirinci ekleyip 20 dakika pişirin. Çok yumuşak bir pilav elde edeceksiniz. Ateşten alıp 60 gr toz şeker ve pudra şekerini ilave edin. Bu yumuşak pilavı karıştırırken bademi, 1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerin kalanı ile mikserde çırpıp iyice köpürtün. Yumurta beyazlarını da bir tutam tuz ile mikserde çırparak köpürtün. Son olarak yumurta beyazları ve sa...

 
Pirinçli Krepler Tarifi

Pirinçli Krepler Tarifi

Pirinci yarım bardak su ve bir tutam tuzla ufak bir sos tenceresine alın. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve kapağını kapatın. 10 dakika pişirip ateşten alın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika daha dinlendirerek pirinçlerin kalan suyu emmesini sağlayın. Daha sonra pirinci İçim Rahat Laktozsuz Süt ile birlikte blenderden geçirerek püre haline getirin. Yumurtaları, unu ve bir tutam tuzu ekleyerek blenderden tekrar geçirin. Karışımı geniş bir kaseye alın. Yapışmaz tabanlı tavanızda bir kaşık tereyağın...

 
Elmalı ve Portakal Kabuklu Tart Tarifi

Elmalı ve Portakal Kabuklu Tart Tarifi

Tart hamurunu hazırlamak için un, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Margarin ve İçim Tereyağı'nı ekleyip parmaklarınızla yoğurun. Çırpılmış yumurtayı da ekleyerek hamurunuzu oluşturun. Eğer hamur kıvamına gelmediyse biraz daha yumurta ekleyin ve karıştırın. Hamurunuzun sert olmaması için fazla yoğurmayın.Toparlanan hamuru disk haline getirin, streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırını önceden 180°C`de ısıtın. Hamuru, kalıbınızın kenarlarından taşacak büyüklükte, yaklaşık 4 mm k...

 
Ispanaklı Muffin Tarifi

Ispanaklı Muffin Tarifi

Fırını 170°C'de ısıtın. Ispanağı yıkayıp İçim Yoğurt ile blender'den geçirin. Miksere İçim Tereyağı'nı koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçim Tereyağı'nın içine birer birer yumurtaları ilave edin. Unun birazına ıspanaklı karışımı da ekleyin. Bir tutam tuz serpip mikseri kapatın. Kalan unu ilave edip tel çırpıcı ile elde hafifçe havalandırarak karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir parçacıklarını serpiş...

 
Elmalı Milföy Tarifi

Elmalı Milföy Tarifi

Bir tencerede 50 ml suyu, İçim Süt ve İçim Tereyağı ile kaynamaya alın. Kaynayınca bütün unu tek seferde ilave edip hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Hamur tencerenin kenarına yapışmaya başlayınca tencereden alıp soğuması için bir tepsiye yayın. Soğuyan hamuru hamur karıştırma aparatı taktığınız miksere alın. Yumurtaları teker teker ilave ederek mikserle karıştırın. Son olarak yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyip hamuru tamamlayın. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın teps...

 
Cevizli, Bademli Tart Tarifi

Cevizli, Bademli Tart Tarifi

Unu 100 gr İçim Tereyağı, bir tutam tuz ve 1/3 su bardağı su ile bir kaba alıp homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Beze haline getirip streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Cevizleri yarım kaşık tozşeker ve toz bademle birlikte robottan geçirin. Yumurta sarılarını 40 gr tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile birlikte mikserde kar gibi olana dek çırpın. Kabardıktan sonra bir kaşık toz şekeri serperek ilave edip çırpmayı sürdürün, oldukça katı bir köpük elde...

 
Mısır Unlu Grisini Tarifi

Mısır Unlu Grisini Tarifi

3 su bardağı unu, 1 su bardağı suyu ve bir kapta erittiğiniz 1,5 tatlı kaşığı kuru mayayı karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 1 saat 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru beze yapın ve üstü açık olarak bir saat daha mayalandırın. Hamuru tezgah üzerine alıp elinizle açarak inceltin ve bıçakla şeritler halinde kesin. Şeritleri mısır unu serpilmiş bir tepside yuvarlayarak spiral şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizerek 200C fırında 15-18 dakika pişirin. Pişme süresinin ...

 
Karışık Tahıllı Ballı Ekmek Tarifi

Karışık Tahıllı Ballı Ekmek Tarifi

Geniş bir kaseye 300 gr ekmek ununu eleyin. 150 gr karışık tahıl ununu, 50 gr çavdar unu ile karıştırıp kaseye ilave edin. 150 gr İçim Yoğurt ve 300 ml ılık su ekledikten sonra tel çırpıcı ile hepsini karıştırın. Karışıma 25 gr akışkan kıvamdaki balı da ekleyin. Elinizle iyice yoğurun ve yumuşak krem kıvamlı bir hamur elde edin. Üstünü örterek oda sıcaklığında 12 saat mayalanmaya bırakın. Sonrasında 3 gr karbonat, 8-10 gr tuz ve 50 gr karışık tahılı hamura ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. ...

 
Fındıklı kurabiye Tarifi

Fındıklı kurabiye Tarifi

Yumurtayı bir kapta şekerle birlikte çırpın. İçine İçim Tereyağı, fındık, damla çikolata ve vanilini ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ilave edip iyice yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru fındıktan biraz daha büyük parçalar halinde koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın ve elinizle hafifçe bastırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye kurabiyeleri aralarından biraz boşluk bırakarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz serinlemelerin...

 
Beyaz Çikolatalı Brownie Tarifi

Beyaz Çikolatalı Brownie Tarifi

İçim Tereyağını bitter çikolata ile birlikte benmari usulü eritin. Şeker ilave edin ve mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırmayı sürdürün. Vanilya özütü ve tuzu ekleyin, yeniden karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek karışıma ilave edin. Fırın kalıbınızı yağlayın, dibine ve kenarlarından taşacak şekilde yanlarına yağlı kağıt döşeyin. Brownie karışımınızın yarısını kalıbınıza boşaltıp beyaz çikolata parçalarını üzerine dökün. Kalan brownie karışımını da üzerine ekledikten son...

 
Böğürtlenli Muffin Tarifi

Böğürtlenli Muffin Tarifi

İçim Tereyağını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Karıştırmaya devam ederken İçim Sütü ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir karışım haline gelince mikseri durdurun. Unu, kabartma tozu ve tuzu eleyerek başka bir kaba alın. İlk hazırladığınız sıvı karışıma katın ve alttan üste katlayarak spatula ile karıştırın. Böğürtlenleri de ilave edip hafifçe karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına boşaltıp 180 derecelik fırında yaklaşık 20 d...

 
Elmalı Crumble Tarifi

Elmalı Crumble Tarifi

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. Yulaf hariç crumble için hazırladığınız malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Karışımı bir kaba alıp yulafla karıştırın. Kek için şeker ve İçim Tereyağı'nı birkaç dakika mikserde çırpın ve krema kıvamına getirin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı bir kaba alın. Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Vanilya özütünü ekleyin. Karışımı kek kalıbına boş...

 
Fırında Cevizli Kıtır Şeftali Tarifi

Fırında Cevizli Kıtır Şeftali Tarifi

Cevizleri toz şekerle birlikte mutfak robotundan geçirin. Bir kaba aldıktan sonra üzerine un, İçim Tereyağı ve bir tutam tuz ekleyin. Elinizle yoğurun. parmaklarınızın ucuyla karıştırarak yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 40 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru elinizle ufalayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsi üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 12 dakika pişirin. İnce dilimlediğiniz şeftalileri tavaya atıp yarım çorba kaşığı şekerle birlikte 2 dakika kadar yüksek ateşte ...

 
Elmalı Ekmek Tarifi

Elmalı Ekmek Tarifi

Geniş bir kapta 250 ml su, tahıllı ekmek unu ve kuru mayayı karıştırın ve elinizle yoğurun. Homojen bir hamur haline geldiğinde üzerini örtün ve 2 saat kadar dinlenip mayalanmasını bekleyin. Elmayı soyun ve küp doğrayın. Bir tencerede üzerine çok az su ilave ederek 15 dakika pişirin. Pişerken suyu biterse ekstra su ekleyin. Elmalar pişince suyunu süzün ve kenara alın. 1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı ve pekmezle elmaları yumuşak hareketlerle karıştırın. Mayalanan ekmek hamurunu 6 eşit parçaya ayırın. He...

 
Peynirli Kolay Poğaça Tarifi

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi

İçim Peynirleri maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru düz bir zeminde oklava yardımıyla ince açın ve kenarlarını keserek düzeltin. İçine peynirli karışımı uzunlamasına yerleştirin ve hamuru içeri doğru kıvırarak kapatın. Hamurun birleşen kenarlarını parmak uçlarınızla sıkıca bastırarak yapıştırın. Yağlı kağıdı fırın tepsisine yayın. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Biraz susam ve çörekotu serpin...

 
Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini bir karıştırma kabında iyice yoğurun. Üzerini örterek serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru düz bir zeminde tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tekrar yuvarlayın ve üzerlerine un gezdirdikten sonra bezle örtün. 1 saat bekletin. Ispanak, İçim Taze Peynir, bir tutam tuz ve karabiberi karıştırıp böreğin iç malzemesini hazırlayın. Un serpiştirdiğiniz tezgahta hamur toplarını ince açın. İçim Tereyağı ve zeytinyağını çırparak karıştırın ve fır...

 
Katmer Tarifi

Katmer Tarifi

Mayayı bir bardak su içerisinde çözün. Undan iki kaşık alarak bir kabın içerisine aktarın. Tuz, maya ve 125 ml su ilave edin. Yoğurmaya başlayın ve yoğurdukça un ekleyin. Hamur kıvamına geldiğinde yarım saat dinlendirin. Elinizle küçük parçalara ayırın. Düz bir zeminde her bir parçayı oklava yardımıyla açın. Üzerlerine İçim Tereyağı sürün. Kenarlarını ortaya katlayın. Tekrar İçim Tereyağ ile yağlayarak katlayın. Dökme demir tavayı iyice ısıtın. Her iki yüzünü de hafif kızarana kadar pişirin. ...

 
Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini bir karıştırma kabında iyice yoğurun. Üzerini örterek serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru düz bir zeminde tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tekrar yuvarlayın ve üzerlerine un gezdirdikten sonra bezle örtün. 1 saat bekletin. İçim Tereyağı'nı bir tencerede eritin. Kıymayı ve közlenmiş patlıcanı ekleyin. Üzerlerini kaplayacak kadar su koyun. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp tuzunu, karabiberini ve maydanozu ilave edin, hafifçe karıştırın. ...

 
Peynirli Muska Börek Tarifi

Peynirli Muska Börek Tarifi

Sucukları, İçim Kaşar Peyniri, domates salçası ve kekik ile karıştırın. Yufkaları tezgaha serip 3 parmak kalınlığında, 10 adet şerit elde edecek şekilde kesin. Üzerlerine fırça ile İçim Tereyağı sürün. Her bir yufka şeridinin geniş kenarına bir tatlı kaşığı harç koyup muska şeklinde sarın. Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Aralarında boşluk bırakın. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Tepsiyi 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 45 dakika pişirin ve 5 dakika...

 
Peynirli Çiğ Börek Tarifi

Peynirli Çiğ Börek Tarifi

Hazırlanışı Hamur malzemelerini bir karıştırma kabında yoğurun. Üzerini kapatın ve yarım saat dinlenmeye bırakın. İçim Kaşar Peynirini rendeleyin. Kıyma, soğan, karabiber ve tuzu ilave edin ve iyice karıştırın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Kalın bırakarak oklavayla açın. Elde ettiğiniz yufkaların bir tarafına harç malzemesi koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kısa süre kızartıp kağıt havlu üzerine alın. 2-3 dakika bekletip, yağını aldıktan sonra soğutmadan servis edin. ...

 
Çilekli Flan Tarifi

Çilekli Flan Tarifi

Tart hamurunu hazırlamak için unu ve İçim Tereyağı'nı bir kasede yoğurun. Limon kabuğu rendesi, pudra şekeri, süt, bir tutam tuz ve yumurta sarılarını ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru beze haline getirip streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.Çilekleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada İçim Tereyağını ısıtın. Vanilya çubuğunu ve çilekleri ekleyerek 2 dakika kadar pişirin. Toz şeker ilave edip karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Başka bir k...

 
Bademli Milföy Tarifi

Bademli Milföy Tarifi

HazırlanışıGeniş bir tavada file bademleri hafifçe kavurun ve kenara alın. İçim Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta çırparak krema kıvamına getirin. İçine yumurtayı kırın. Yavaş yavaş karıştırırken İçim Sütü ilave edin. Karışım kıvam alınca ateşten alın. 2 adet milföyü yağlı kağıt serili fırın tepsinize koyun. File bademleri ortalarına kaşıkla yayın. Yumurtayı bir kapta çırpıp milföyün kenarlarına sürün. Üzerlerine hazırladığınız krema karışımını koyun ve diğer milföy dilimleriyle üstlerini...

 
Haşhaşlı Kek Tarifi

Haşhaşlı Kek Tarifi

Tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın. Unları eleyerek ekleyin. Bir başka kapta yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyip mikserde 5 dakika kadar çırpın. Tahin, İçim Süt ve İçim Tereyağ ekleyin. 2 dakika daha hızla çırpamaya devam edin. Unlu karışımı yavaşça ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Uzunlamasına bir kek kalıbını İçim Tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın. Keki, 180 derece fırında 60 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra...

 
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Derin bir kaba yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edin. Mikserle 6 dakika çırpın. Sıvıyağ, İçim Süt, tarçın ve vanilya ilave ederek 2 dakika daha çırpın.Havuçları yıkayıp soyduktan sonra kabaca rendeleyin. Havucu ve ceviz içini birlikte kek karışımına katın. Tahta kaşıkla karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir derin kaba eleyin ve karıştırın. Havuçlu karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Fırın kalıbını yağlayın. Biraz kepekli un serpin. Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın. Fırını...

 
Elmalı Schmarren Tarifi

Elmalı Schmarren Tarifi

Bir karıştırma kabında yumurtaları ve sarılarını 1 kaşık un, 4 kaşık İçim Süt, 1 kaşık şeker, bir tutam vanilin ile birlikte çırpın.Karışımı bir kaşık İçim Tereyağı koyduğunuz tavaya alın. Bir dakika kadar hafifçe karıştırın sonra da omlet gibi her iki tarafını 2 dakika pişirin.Omleti tavadan çıkarın, ılımaya bırakın. Küp şeklinde doğrayın ve tekrar tavaya koyup 60 gr köpürmüş İçim Tereyağı içinde arada tek tek olmak üzere 6 kaşık şeker ekleyerek 3 dakika kadar çevirin.Elmaları ka...

 
Süzme Beyaz Peynirli Poğaça Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Poğaça Tarifi

Yoğurt, yumurta, zeytinyağı ,tereyağı ve tuzu bir kabın içerisine koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek çok yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölün. Hamur parçalarının içerisine süzme beyaz peynirli harcı koyarak kapatın. Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Öneri: Arzu ederseniz poğaçaların içine koyduğunuz süzme peynire 1 çorba kaşığı dolusu do...

 
Süzme Beyaz Peynirli Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Mısır Unlu Ekmek Tarifi

Kabakları rendeleyin ve fazla sularının çıkması için bir süzgeçin içinde 5 dakika bekletip, iyice sıkın. Daha sonra süzme beyaz peynir, yoğurt, yumurta, rendelenmiş kabak, mısır unu, zeytinyağı, tuz, un ve kabartma tozunu kek kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Bir fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı sürün. Harcınızı içine yerleştirdekten sonra 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kare kare keserek servis edin....

 
Süzme Beyaz Peynirli Yulaflı Mini Toplar Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Yulaflı Mini Toplar Tarifi

Kuru mayayı 1 kahve fincanı ılık suyun içinde pudra şekeri ile 5 dakika bekletin. Daha sonra yulaflı unu genişçe bir kapta karıştırın. Ortasına hafifçe bir çukur oluşturun. İçine zeytinyağı, tereyağı, sirke, yumurta, tuz ve hazırladığınız maya karışımını dökerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Bu hamuru 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hafifçe kabarmış hamurdan küçük toplar halinde 30 eşit beze oluşturun. Hamur parçalarının içine rendelenmiş süzme beyaz peynir koyarak topların altını peynirler dışar...

 
Süzme Beyaz Peynirli Mercimekli Mantı Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Mercimekli Mantı Tarifi

Bir kabın içinde un, yumurta, süt ve tuz ile yumuşakça bir hamur elde edin. 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken mantı için gerekli olan iç malzemeyi hazırlayın. Zeytinyağında ince doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirin. İçine sırasıyla salça, haşlanmış mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Bir fincan su ekleyerek 6-7 dakika pişirin. Ateşin altını kapattıktan sonra 250 gr süzme beyaz peyniri bu harcın içersine ilave edin. Dinlenmiş olan hamuru oklava yardımıyla ince yufka şeklinde açı...

 
Süzme Beyaz Peynirli Pastırmalı Pide Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Pastırmalı Pide Tarifi

Hamurun bütün malzemelerini çukur bir kapta iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yumuşak bir top haline getirip üzerini bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Her bir hamur topunu yaklaşık 15 cm çapında açın. Ortasına önce rendelenmiş süzme beyaz peyniri daha sonra bir dilim pastırma yerleştirin. İki kenarını hafifçe içeri doğru kıvırın. Bu şekilde malzemeniz hamurun dışına taşmayacaktır. Açtığınız hamurları pide şekline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 175...

 
Süzme Beyaz Peynirli Ispanaklı Lazanya Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Ispanaklı Lazanya Tarifi

Lazanyanın iç harcını önce hazırlayın. İç harç için; 1 adet kuru soğanı, 2 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika pembeleştirin ve içine ıspanakları, biber salçasını ve tuzu ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra ateşin altını kapatın ve 250 gr kaşar peynir rendesini de ilave edip bir kenara alın. Tereyağın içinde unu pembeleştirin ve sütü ilave ederek beşamel sosu pişirin. Ateşten alıp süzme beyaz peyniri ve yumurta sarılarını ekleyin. Lazanyaları haşlamak için hazırladığımız su, zeytinyağı ve tuz karışım...

 
Süzme Beyaz Peynirli Gül Böreği Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Gül Böreği Tarifi

Un, su ve tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayın. 30 dakika hamuru buzdolabında bekletin. Bu arada 1 adet kuru soğanı ve kıymayı 5 dakika ocakta çevirin. Daha sonra soğanlı kıyma karışımını bir kaba alarak içerisine patatesleri, süzme beyaz peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. Daha sonra buzdolabında bekletilen hamuru 2 eşit parçaya bölün. Yufka şeklinde incelterek ve hafifce elenmiş un ile unlayarak oklava yardımıyla büyük bir daire şeklinde açın. Üzerine yumurta, su ve eritilmiş tereyağı ile hazı...

 
Pratik Meyve Bohçaları Tarifi

Pratik Meyve Bohçaları Tarifi

Fırını 220 derecede önceden ısıtın. Yaban mersinlerini 40 gram şeker ile orta ateşte karıştırın. Hafif tıkırdadığında ateşten alın ve ılınmasını bekleyin. Milföy hamurlarının ortasına 1 çorba kaşığı meyve karışımından yerleştirin. Hamurun kenarlarını yukarıya doğru toparlayıp bohça şeklinde kapatın ve ters çevirin. Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça ile İçim Tereyağı'nı bolca yedirin. Kalan şekeri yağladığınız bohçaların üzerine serpin. 30 d...

 
Tarte Tatin (Fransız usulü elmalı tart) Tarifi

Tarte Tatin (Fransız usulü elmalı tart) Tarifi

Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Tart hamuru için İçim Tereyağı ve şekeri hızla uzun süre çırpın. Yumurta sarılarını karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu eleyin ve elinizle karışıma yedirin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Elmaları soyun ve iri yarım halkalar halinde dilimleyin. Tavada İçim Tereyağı ve şekeri eritin, karamelize olmaya başladığı sırada elmaları üzerine düzgünce dizin ve üzerlerine tarçın serpin. Tavanın kapağını kapatın. Orta ateşte 5 dakika el...

 
Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen bir kek kalıbının içini İçim Tereyağı ile yağlayın ve hafif unlayın. İçim Tereyağını tavaya alıp eritin ve serinlemesini bekleyin. Muzların kabuğunu soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Şeker, yumurta ve vanilyayı muza ekleyip karıştırın. İçim Tereyağını ilave edip tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu ve karbonatı başka bir kaba eleyin ve iyice karıştırın. İçim Tereyağlı karışıma yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek ilave edin. ...

 
Kaymaklı Kolay Künefe Tarifi

Kaymaklı Kolay Künefe Tarifi

Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 4 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Eritilmiş İçim Tereyağının yarısını üzerine gezdirin. Kaymak ve Antep fıstığı yayın. Kalan İçim Tereyağının içine kalan kadayıfı koyarak iyice karıştırın. Kaymak ve Antep fıstığının üzerine kapatın. Sahanları ocak üzerine kadayıfı kızartmaya başlayın. Kadayıfları aynı...

 
Elmalı Milföy Tarifi

Elmalı Milföy Tarifi

Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Elmaların kabuklarını soyun. 2 cm kalınlığında dilimlere kesin. Bir kapta elma dilimlerini, şeker ve tuzu limon suyuyla iyice karıştırın ve elinizle hafifçe yoğurun. Sos tenceresine İçim Tereyağını koyun, tarçın dökün ve elma karışımını ilave edin. Düşük ateşte elmalar suyunu bırakıp, şeker eriyene kadar düzenli aralıklarla karıştırarak pişirin. Ateşi yükseltin ve sıvıyı çektirene kadar pişirin. Elmalar yumuşayıp pişmeye yaklaşınca ateşten alın ve ılınmaları için be...

 
Çikolatalı Ekler Tarifi

Çikolatalı Ekler Tarifi

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Choux hamuru için, İçim Süt, İçim Tereyağı, şeker ve tuzu bir sos tenceresine koyup karıştırın ve ocakta kaynama noktasına getirin. Ocaktan alın, karıştırmaya devam ederek yavaşça unu yedirin. Ocağa geri koyun ve hamur kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın, yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirin. Karışımı, sıkma torbasına alın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz yağlı...

 
Çikolatalı Mini Kekler Tarifi

Çikolatalı Mini Kekler Tarifi

Sos tenceresinde İçim Tereyağını eritin. Bir kısmıyla kek kalıplarını yağlayın, üzerlerine un serpin ve dinlenmesi için buzdolabına yerleştirin. Yumurta, yumurta sarısı, şeker ve tuzu karışım koyulaşana kadar mikserle çırpın. İçine unu eleyin ve kabartma tozuyla karıştırın. Unu yumurtalı karışıma spatula yardımıyla karıştırarak yedirin. Portakal kabuğu rendesini eritmiş olduğunuz İçim Tereyağına ekleyin ve hazırladığınız karışıma yavaşça yedirerek ilave edin. Kabın üzerini bir bezle örtün ve...

 
Sütlü Ev Pidesi Tarifi

Sütlü Ev Pidesi Tarifi

Unu eleyin, ortasına ılık süt, maya, tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Oldukça yumuşak bir hamur haline getirin ve yaklaşık 40 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya bölün. 20 cm' lik tepsiye veya fırın kabına bu hamuru yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otlarını serpin. Yaklaşık 30 dakika 170 derecede pişirin....

 
Pazılı Saç böreği Tarifi

Pazılı Saç böreği Tarifi

Hamurun malzemesini karıştırıp iyice yumuşak bir hamur topu haline getirip 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve oklava yardımıyla daire şeklinde açın. Daire şeklinde açtığınız parçayı ortadan ikiye bölün. Her bir parçanın yarısına süzme beyaz peynirli harcı koyun ve yarısını boş bırakın. Daha sonra boş bırakılan kısmı peynirli  kısmın üstüne gelecek şekilde örtün. Kenarlarının açılmaması için parmak yardımıyla kenarlarını bükün. Yanmaz tavada kızartın ve piştikten...

 
Enginarlı & Süzme Peynirli Börek Tarifi

Enginarlı & Süzme Peynirli Börek Tarifi

Hamuru için; Hamur malzemelerinin hepsini çukur bir kapta harmanlayın ve iyice yoğurun. 15-20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada pişirdiğiniz enginarları ince ince doğrayın. Dereotu ve rendelenmiş İçim Süzme Beyaz Peynir ile karıştırın. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve 25 cm çapında açarak hafifçe eritilmiş İçim Tereyağı sürün ve yapışmaz tavaya yerleştirin. İçine enginar harcını her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde pay edin. Hamurun diğer yarısını da açıp üzerine kapatın. Çok kısık ...

 
İÇİM SÜZME BEYAZ PEYNİR'Lİ POĞAÇA

İÇİM SÜZME BEYAZ PEYNİR'Lİ POĞAÇA

Oda sıcaklığına getirilmiş İçim Tereyağı, un kabartma tozu ve bir tanesinin sarısı ayrılmış yumurtaları karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Derince bir kapta İçim Süzme Beyaz Peynir, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile tuz, karabiberi karıştırarak bir iç hazırlayın. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak avucunuzda açın. Açtığınız hamurların içine harçtan koyarak hamurun kenarlarından birleştirerek kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpiş...

 
İçim Ayran'lı Çörek

İçim Ayran'lı Çörek

Margarini tavada eritin, bir kapta yumurtanın sarısı, bir bardak İçim Ayran ve erimiş margarini karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. İçim Süzme Beyaz Peyniri ufalayıp, top haline getirdiğiniz hamurların ortasına doğru bastırın ve tekrar, peynir içeride kalacak şekilde top haline getirin. Rendelediğiniz İçim Kaşar Peyniri'ni çöreklerin üzerine serpin ve yumurta sarısı sürün. Çörekleri fırın kaplarına yerleştirin ve 180 dereceli fırında 25 dakik...

 
İÇİM LABNELİ'Lİ ISPANAKLI KEK

İÇİM LABNELİ'Lİ ISPANAKLI KEK

Yumurtaları, 1 su bardağı ayçiçek yağı ve sütü bir kapta iyice çırpın. Unu elekten geçirerek karışıma azar azar ilave edin. Unu ilave ettikten sonra 1 paket kabartma tozu ve 1 fiske tuzu da ekleyerek tekrar karıştırın. Son olarak 1 su bardağı ince kıyılmış ıspanağı tüm karışım ile harmanlayın Tüm malzemeyi, yağladığınız ve bir miktar un serptiğiniz kalıba alarak, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kekinizin üzerini İçim Labne ile süsleyin....

 

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...