DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler ( 3 Kişilik )

3 yumurta
4 çorba kaşığı İçim Yoğurt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurubu için;
4 çay bardağı şeker
4 çay bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı

Derince bir kapta İçim Yoğurt, yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Borcam tepsiyi margarinle yağladıktan sonra, karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bir tencerede su ve şekeri 5 dakika kaynatın. Üstüne limon sıkın ve birkaç dakika daha kaynatın. Şerbeti bir köşede soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tepsinin üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlının üstünü tepsiyle kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...