İçim Şef Krema Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket İçim krema
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Kadayıflı Muhallebi Yapmanın Püf Noktaları

●     Kadayıflı muhallebi yaparken en istenilen özelliklerden birisi de kadayıfın çıtır çıtır olmasıdır. Bu çıtırlığı sağlamak için kadayıfı kullanmadan önce bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz.
●     Bana bu kadar çıtırlık yetmez derseniz daha da çıtır ve tatlı bir lezzet için kadayıfınızın içerisine biraz toz şeker koyabilirsiniz.
●     Sürekli karıştırmanıza rağmen muhallebiniz yine de topak topak olursa bir el mikseri ile çırparak doğru kıvamı almasını sağlayabilirsiniz.

Kadayıflı Muhallebi Yapımı

●     Derince bir tencere alın ve içerisine 2 su bardağı sütü, yarım su bardağı toz şekeri ve 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyin.
●     Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
●     Muhallebi kıvamı alıp kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve 6-7 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
●     Dinlenme süresinin sonunda içerisine Krema ekleyin.
●     Kremayı da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
●     Tel kadayıfları doğrayın ve bir tavaya aldığınız tereyağında kadayıflar altın sarısı bir renk alana dek kavurun
●     Krokanı hazırlamak için ise şekeri kalın tabanlı bir sos tenceresinde tamamen eriyene dek karamelize edin.
●     Karamelize olmuş şekerin içerisine cevizleri kırarak ekleyin.
●     Hazırladığınız krokanı bir mermere dökün ve soğumasını bekleyin.
●     Krokan soğuduktan sonra parça parça kırın.
●     Hazırladığınız kırık krokanları kavrulmuş kadayıfla karıştırın.
●     Kadayıflı muhallebi kupta ya da bardakta servis edilebilir. Bardakta kadayıflı muhallebi hazırlamak isterseniz krokanlı kadayıftan bardakların dibine biraz koyun.
●     Üstüne biraz muhallebi dökün.
●     Muhallebinin üstüne tekrar krokanlı kadayıf ekleyin ve tekrar muhallebi dökün.
●     Son olarak tekrar krokanlı kadayıf ekleyin ve bardağı doldurun.
●     Bu şekilde tüm malzemeniz bitene dek bardakları hazırlayabilirsiniz.
●     Hazırladığınız bardakta kadayıflı muhallebileri buzdolabına kaldırın ve minimum 6 saat beklettikten sonra servis edin.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap